Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 51,35

Lariks - douglas planchet Black

Ben je op zoek naar zwarte planken om jouw gevel, bijgebouw of carport te bekleden? Dan zijn onze Europese lariks planchetten Black misschien wel iets voor jou! Lariks, ook wel douglas genoemd, is een zeer budgetvriendelijke houtsoort van Europese bodem. Hierdoor heeft het hout een minimale ecologische voetafdruk en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Uiteraard is ook de zwarte afwerking van deze planken extreem duurzaam. Zo stelden we in de praktijk vast dat geen van onze klanten na 10 jaar een volledig nieuwe laag diende te plaatsen. Er mag dus echt wel gesproken worden van een zeer onderhoudsvriendelijke zwarte bekleding. Bovendien kies je met Black planchetten voor een tijdloze en stijlvolle afwerking van jouw project. De afwerking wordt uitgevoerd door middel van 2 lagen. Toch vinden we het belangrijk dat het typische karakter van een houten bekleding behouden blijft en zorgden we ervoor dat knopen of noesten, net zoals de houttekening, in voldoende mate zichtbaar blijft. De planchetten zijn voorzien van een V-groef (mussenbek/visbek) en verkrijgbaar in een vaste lengte van 400 cm.

Meer informatie »

€ 49,60/ m²

Lariks - Douglas Siding Black 18 cm

De charme van zwart geverfde gevelbekleding heeft zowel een strakke als naturelle uitstraling. Een zwarte kleurafwerking heeft daardoor de laatste jaren een enorme opmars gekend. Een kleurbehandeling is niet alleen mooi, maar maakt het hout ook onderhoudsarm en vuilafstotend. Zo verkrijg je met een lariks/douglas siding met een zwarte afwerking een dubbel voordeel. Enerzijds creëer je op eenvoudige wijze de gewenste look-and-feel voor jouw gevel of aanbouw. Anderzijds hoef je deze houtsoort niet meer op te waarderen met een extra beschermlaag. Bovendien is een zwarte behandeling zeker de eerste 10 jaar onderhoudsvrij. Zo kunnen we heel wat doe-het-zelvers tegemoet komen in hun wens om te genieten van een mooie buitenruimte, zonder veel werk. Deze sidings hebben 2 lagen zwarte verf gekregen, voor een mooi en duurzaam resultaat. Vaak worden deze sidings gebruikt voor de bekleding van tuinhuizen, poolhouses, dierenverblijven en stallingen. Dikte: 25 mm Hoogte: 18 cm Vaste lengte: 400 cm

Meer informatie »

€ 97,55

Thermo ayous blokprofiel triple black - 20 mm - 24 mm

Zwarte gevelbekleding is de laatste jaren ontzettend populair. Om die reden bieden we ook de gegeerde thermo ayous triple blokprofielen aan met een zwarte afwerking. Thermo ayous is enerzijds, dankzij zijn thermische behandeling, opgewaardeerd tot duurzaamheidsklasse 1-2 en anderzijds is ook de zwarte voorbehandeling extreem duurzaam. Een triple blokprofiel met een dikte van 20 mm oogt zeer strak en past dus perfect in een moderne architectuur. De Black versie van het blokmotief in ayous zorgt ervoor dat de bekleding uitmunt in stijl en klasse. Bovendien is een zwarte bekleding tijdloos. Vandaar streven we ook naar een grote levensduur bij de afwerking. Het resultaat is een behandeling in 2 lagen die zeker 10 jaar meegaat. De subtiele houttekening en het karakter van een houten gevel blijven uiteraard ook behouden. Thermo ayous is een gemodificeerde houtsoort en daardoor enorm stabiel en vormvast. Het is en blijft zachthout en is daardoor ook zeer makkelijk bewerkbaar. Onze triple blokprofielen zijn steeds uitgerust met een tandgroefsysteem.

Meer informatie »

€ 93,20

Thermo ayous latten Black multi 45/90/135 mm

Thermo ayous is van nature uit een strakke en moderne houtsoort. Het hout wordt gekenmerkt door de subtiele, toch aanwezige, houttekening en egale uitstraling. Er is geen sprake van knopen of uitgesproken jaarringen. Met hout dat zwart werd behandeld, kies je voor een strakke architectuur, een extreem lange levensduur en bovenal een tijdloos en stijlvol karakter. Zo wordt de afwerking aangebracht in 2 lagen. Eén basislaag en een extra laag om de kleur helemaal tot zijn recht te laten komen. De kleurvastheid van onze in het zwart behandelde profielen bedraagt 3 tot 10 jaar. In de praktijk stelden we vast dat nog geen van onze klanten na 10 jaar een volledig nieuwe laag heeft moeten uitvoeren. Om die reden wordt deze behandeling als zeer onderhoudsvrij en onderhoudsvriendelijk beschouwd. Omdat we toch liever het zeker voor het onzekere nemen en een advies willen meegeven dat voor elk project in elke context en dat met alle specifieke woon- en weersomstandigheden rekening houdt, raden we een eenvoudig onderhoud aan om de 5 jaar. Dat betekent vooral het licht bijpunten, indien nodig, en vooral naar eigen smaak. De latten worden geplaatst in een open structuur met een voeg. Ze zijn verkrijgbaar op verschillende breedtes of in combinatie. Lengtes zijn volgens beschikbaarheid.

Meer informatie »

€ 78,95

Thermo ayous planchet Black - 4zijdig tandgroef

Thermo ayous is een kwalitatieve thermisch behandelde houtsoort die geen noesten of knopen bevat. Hierdoor leent deze houtsoort zicht er perfect toe om een strakke, tijdloze gevelbekleding of wandbeplanking te creëren. De houtsoort heeft een hoge duurzaamheid en heeft een zeer egale uitstraling met een subtiele houttekening. De zwarte behandeling bestaat uit 2 lagen, één basislaag en een extra laag om de kleurbehandeling volledig tot zijn recht te laten komen. Hierdoor heeft deze afwerking een extreem hoge levensduur. De kleurvastheid is zeer goed en al onze zwart geoliede profielen zijn bovendien enorm onderhoudsvriendelijk. Bij deze zwarte planchetten is het in de eerste 10 jaar enkel nodig, om eventueel wat bij te punten naar eigen smaak. De tekening blijft bij een zwarte behandeling licht zichtbaar en zorgt ervoor dat de gevelbekleding niet kunstmatig oogt. De planchetten hebben een 4-zijdige tand en groef. Zo hoef je helemaal niet wakker te liggen van specifieke lengtematen en kan je in wildverband een prachtige doorlopende gevel of wand bekleden. Daarnaast spaar je tijdens de plaatsing hier zeker ook wat tijd mee uit.

Meer informatie »

€ 114,00

Thermo ayous Z-profiel Black multi 50/82/127 mm

Ben je op zoek naar zwart hout om jouw gevel in een strakke architectuur onder te dompelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We bieden een zwarte afwerking aan op de toppers uit ons gamma gevelbekleding. De beplanking wordt afgewerkt met een uniek procedé en blinkt uit in duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Het procedé omvat een behandeling in twee lagen. Een eerste laag wordt aangebracht met een op waterbasis gedragen primer en garandeert een diepe penetratie van de kleurpigmenten en creëert op die manier een intense kleur. De tweede laag is een beschermlaag die door middel van een wood protector wordt toegevoegd. Door de sterke pigmentatie bieden de black profielen een hoge kleurvastheid. De z-profielen in thermo ayous zijn vrij van knopen of noesten. Ondanks de intense kleur wordt de subtiele, toch aanwezige, tropische houttekening bewaard. Z-profielen geven het effect van een bekleding in open structuur, maar met de voordelen van een gesloten structuur. De latten passen als puzzelstukjes in mekaar en zorgen voor een compleet gesloten wand- of gevelbekleding.

Meer informatie »

€ 75,85/ m²

Thermowood blokprofiel triple Black - 32 mm dik

Thermowood triple blokprofiel Black (32 x 130 mm) heeft alle kwaliteiten van thermowood, daar bovenop heeft deze 2 lagen zwarte verf toegediend gekregen. Deze is niet geborsteld waardoor de knopen van het hout minder zichtbaar zijn en er een strakkere look ontstaat. Door zijn behandeling is deze in vergelijking met de andere ook matter van uitzicht, belangrijk detail dat deze ook tweezijdig zwart geverfd zijn. Dit thermowood blokprofiel is op zijn beurt met zijn 32 mm dikte, het dikste en het sterkste uit ons gamma op ecohout. De thermische behandeling van het thermowood maakt dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1-2, de zwarte verf is goed voor 5 à 10 jaar daarna is nabehandelen gewenst. Het hout heeft een minimum levensduur van 25 jaar. De oppervlakte per m² wordt automatisch verrekend naar de lopende meter. De lengtes worden meegegeven naar de beschikbaarheid van de lengtes in ons magazijn. OPGELET! Deze hebben wij niet op voorraad en kan enkel op bestelling verkregen worden met een minimum van 20 m².

Meer informatie »

€ 77,90

Thermowood latten Black multi 42/85/130 mm

Thermowood wordt steeds populairder. Het grenenhout dat een stoombehandeling kreeg is een pak milieuvriendelijker en duurzamer dan zijn geïmpregneerde broer. Door deze thermische procedure wordt ook de vormvastheid en stabiliteit enorm verbetert. Dat in combinatie met een zeer democratische prijs zorgt ervoor dat thermisch gemodificeerd dennenhout steeds een goede koop is. Het multi latten profiel zorgt ervoor dat je gevel een heel levendig effect krijgt door de afwisseling in breedtes van de latten. Deze houtsoort heeft van nature een diepbruine, warme kleur, die na enkele maanden vergrijst. Is dat toch niet helemaal je ding? Wens je een meer moderne, strakkere look zonder aan de charme van hout in te boeten? Dan is de BLACK behandeling helemaal iets voor jou! Twee laagjes verf worden op de latten gespoten waardoor deze een zwarte kleur krijgen. Door onze speciale techniek blijven de knopen en de houttekening evenwel zichtbaar waardoor je nog steeds dat 'houtgevoel' blijft behouden. De latten zijn ook apart verkrijgbaar. Dikte: 20 mm Breedte: 42 / 85 / 140 mm Lengte: 420 cm

Meer informatie »

€ 80,75

Thermowood Lines Black Multi - 20 mm dik

Zwarte planken om een gevel of wand te bekleden winnen de laatste jaren steeds meer en meer aan populariteit. In Nederland kiezen gezinnen al jaren voor een gekleurde gevelbekleding. In België komt het fenomeen ook steeds vaker voor en kiezen meer en meer mensen voor een strakke architectuur. Zwart hout is modern, minimalistisch, aanwezig en uniek. De behandeling wordt uitgevoerd aan de hand van een eigen procedé waarbij een ontzettend lange duurzaamheid kan gewaarborgd worden. De afwerking wordt aangebracht met een dubbele laag. Enerzijds een primer waarmee een intense pigmentatie wordt verzorgd en anderzijds een beschermingsolie die vocht- en vuilwerend werkt. De lines profilering staat garant voor een speelse afwerking dankzij de ongelijkmatig gefreesde lijnen in de verschillende planken. Elke plank is 13 cm breed waardoor een extra stevigheid aanwezig is. De combinatie bestaat uit een volle, dubbel gefreesde, triple gefreesde en assymetrisch gefreesde plank. De verschillende planken zijn ook afzonderlijk te verkrijgen met en zonder grijze behandeling. Dit op een vaste lengte van 420 cm.

Meer informatie »

€ 69,20

Thermowood planchet Black - 4zijdig tandgroef

Je bent op zoek naar zwarte thermowood planchetten? Dan ben je hier op het juiste adres! De afwerking 'Black' zorgt ervoor dat de hout twee maal bespoten werd zodat deze tot zeker tien jaar zijn zwarte kleur behoudt. Ondanks zijn zwarte kleur blijft het hout er zeer natuurlijk uitzien doordat de charmante knoopjes en het lijnenspel van het hout zichtbaar blijft. De planchetten van 22 mm dik zijn ideaal als tuinwand of gevelbekleding. Die van 17 mm zijn louter te gebruiken als gevelbekleding. OP AANVRAAG ZEKER NOG BESCHIKBAAR IN THERMOWOOD

Meer informatie »

€ 63,40/ m²

Thermowood planchet geborsteld black (met brede band)

Door de thermische behandeling van dit thermowood is de duurzaamheid van deze planchetten optimaal. De voedingsbodem voor bacteriën en schimmels is tevens ook verdwenen, waardoor uw thermowood gevelbekleding tientallen jarenlang onderhoudsvrij uw woning, bijgebouw of aanbouw zal sieren. Deze thermowood planchetten worden dan ook vaak als gevelbekleding gebruikt bij bijgebouwen die een toffe uitstraling mogen hebben. Deze thermowood planchet heeft een mooi grof uitzicht door de borstelling van het oppervlakte. Het oppervlak is dus niet vlak geschaafd. De zwarte kleur geeft het thermowood ook modern accent en de lange, diepere groef benadrukt de dikte van het hout. Deze thermowood planken meten 18 x 130 mm. Ze hebben een vaste lengte van 4.2m De achterkant van de planken in thermowood zijn 1x geverfd, de voorkant is geborsteld voor het uitzicht en kreeg 2 lagen verf. Enkel verkrijgbaar per 4 stuks thermowood planken!

Meer informatie »

€ 86,80/ m²

Thermowood planchet Ignite Black

Thermo Ignite is hét alternatief voor het zwart gebrande Shou Sugi Ban. Daar wordt het oppervlak gebrand, met een visueel heel mooi effect als resultaat, en bovendien een verhoogde duurzaamheid. Daar waar Shou Sugi Ban vooral gemaakt van lariks hout, wordt de Ignite gemaakt van thermowood. Dit geeft een veel stabieler resultaat, aangezien het hout door de thermische behandeling veel minder vatbaar is voor zwellen en krimpen door vochtopname in de winter en vochtafgave in de zomer. Aangezien deze Thermowood Ignite, 2 laklagen heeft gekregen zal het oppervlak mooier egaal blijven, in tegenstelling tot de gebrande versie die gevoelig is voor lichte afbladering van het gebrande oppervlak na verloop van tijd. Hetzelfde uiterlijk wordt verkregen doordat de structuur er met een hete wals ingedrukt wordt, waarna het afgewerkt wordt met 2 lagen verf. Een absoluut waardig alternatief die bovendien een pak goedkoper is.

Meer informatie »

€ 75,30

Thermowood plank Ignite Black

Ben je fan van hoe Shou Sugi Ban eruitziet? Je weet wel, de typisch Japanse planken waar een tekening ingebrand werd. Prachtig qua uitzicht, minder prachtig voor de portemonnee. Deze IGNITE is een perfect alternatief hiervoor. De tekening is zo goed als hetzelfde. Het grote voordeel is enerzijds de prijs en anderzijds ook het grote kwalitatieve voordeel. Waar de originele Shou Sugi Ban op lariks gebrand werd, wordt de tekening hier gedrukt op thermowood, een veel betere houtsoort.

Meer informatie »

€ 75,85

Thermowood Siding Black 17 cm

Deze thermowood sidings werden zwart geverfd waardoor ze een charmante doch strakke uitstraling bieden. Het dennenhout kreeg een thermische behandeling wat maakt dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1-2. Daarnaast wordt thermowood getypeerd door de ‘knopen’ in het hout, dit geeft een zeer levendige uitstraling. Deze sidings hebben 2 lagen zwarte verf gekregen. Hiermee werd een mooi en duurzaam resultaat bekomen. Deze sidings zijn ideaal voor een horizontale toepassing. Daarnaast zijn ze prachtig als afwerking van je poolhouse, tuinhuis, stal of dierenverblijf!

Meer informatie »

Zwarte Gevelbekleding

Een houten gevel is prachtig en wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Je geeft jouw woning, bijgebouw of poolhouse een unieke toets en zorgt zo voor een charmante opwaardering. Hout heeft van nature uit een specifieke bruintint en tekening. Na verloop van tijd verkleurt en vergrijst iedere houtsoort. In de loop der jaren merkten we op dat er klanten zijn die het heel jammer vinden dat het hout vergrijst en anderen die net smoorverliefd zijn op een natuurlijke grijze look.
Om die reden bieden wij een assortiment aan profielen en houtsoorten aan die reeds een behandeling op vlak van vergrijzing en kleurbehoud hebben verkregen. Naast deze twee afwerkingen bieden wij ook de mogelijkheid om profielen aan te kopen die in zwart behandeld werden. In al onze behandelingen stelden we een hoge duurzaamheid en een minimum aan onderhoud voorop. Hieronder nog even de mogelijkheden op een rijtje:

Zwart

Met hout dat zwart werd behandeld, kies je voor een strakke architectuur, een extreem lange levensduur en bovenal een tijdloos en stijlvol karakter. Zo wordt de afwerking aangebracht in 2 lagen. Eén basislaag en een extra laag om de kleur helemaal tot zijn recht te laten komen. De kleurvastheid van onze in het zwart behandelde profielen bedraagt 3 tot 10 jaar. In de praktijk stelden we vast dat nog geen van onze klanten na 10 jaar een volledig nieuwe laag heeft moeten uitvoeren.
Om die reden wordt deze behandeling als zeer onderhoudsvrij en onderhoudsvriendelijk beschouwd. Omdat we toch liever het zeker voor het onzekere nemen en een advies willen meegeven dat voor elk project in elke context en dat met alle specifieke woon- en weersomstandigheden rekening houdt, raden we een eenvoudig onderhoud aan om de 5 jaar. Dat betekent vooral het licht bijpunten, indien nodig, en vooral naar eigen smaak.

Project op maat

Heb je een uniek project voor ogen met een houtsoort, profilering of behandeling die je niet onmiddellijk terugvindt op onze website? Dan horen wij dit graag! Ons gamma aan behandelde gevelbekleding is slechts een greep uit de mogelijkheden die wij kunnen aanbieden. Naast een grijze, zwarte en kleurbehoudende behandeling is er nog een grote kleurcollectie mogelijk. Deze collectie biedt een antwoord op al uw kleurrijke vragen. Zo kunnen we nagenoeg alle gevelbekledingsproducten voorzien van bijna alle behandelingen. Uiteraard zijn er uitzonderingen en heeft alle maatwerk een limiet. Wees echter zeker niet geremd in jouw creativiteit en contacteer ons persoonlijk omtrent jouw project!

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO