Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 59,60/ scherm

Wilgen scherm fijn

Dit scherm bestaat uit een ijzeren, zwart gelakt kader waarbij verse, fijne wilgentenen gevlochten zitten tussen de metalen verbindingsijzers. Hierbij zitten de fijne wilgentakken strak en stevig vast tussen de ijzeren verbindingen van het kader. Dit geeft het scherm ook zijn typische stevigheid. De wilgentenen zijn met olie behandeld voor een grotere duurzaamheid. De fijne takken uit wilgenhout geven het scherm een heel eigen, strakke, natuurlijke uitstraling. Deze schermen plaatsen ook het makkelijkste met vierkante palen. Deze palen in grenen of hardhout kunnen zowel tussen als achter de schermen geplaatst worden. Deze schermen kunnen zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden.

Meer informatie »
nieuw

€ 56,82/ scherm

Wilgen scherm grof

Deze natuurlijke tuinschermen zijn gevlochten/geweven met verse dikke 1 à 2 jarige wilgentakken en zijn aan beide zijden versterkt met houten lat. Hierdoor wordt een heel stevig tuinscherm verkregen met een heel knappe landelijke en naturelle uitstraling. Deze wilgen afsluiting kan zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden. Bij horizontale plaatsing heeft het scherm bovenaan en onderaan een rechthoekige grenen lat. De breedte is dan 180 cm, de hoogte 90, 120 of 180 cm. Bij verticale plaatsing heeft het scherm links en rechts een grenen lat. De hoogte is dan 180 cm, de breedte 90, 120 of 180 cm. Dankzij deze grenen lat is het scherm heel gemakkelijk te plaatsen tegen grenen palen van 7 x 7 of 9 x 9 cm. Deze gevlochten tuinomheining kan gecombineerd worden met een bijhorend poortje bestaande uit gevlochten wilgentakken in een eiken kader.

Meer informatie »

€ 172,70/ scherm

Wilgen scherm grof in kader

Deze natuurlijke tuinschermen zijn gevlochten/geweven met verse dikke 1 à 2 jarige wilgentakken binnen een mooi houten kader. Voor een mooi gevlochten geheel zitten de takken vast tussen 6 verticale metalen staanders. Zowel verticale als horizontale plaatsing mogelijk. Een heel degelijk, natuurlijk, strak en robuust tuinscherm. Deze gevlochten tuinomheining kan gecombineerd worden met een bijhorend poortje bestaande uit gevlochten wilgentakken in een stevig grenen kader. Deze afsluiting wordt het makkelijkst geplaatst tussen grenen palen van 7x7 of 9x9 cm.

Meer informatie »

€ 7,22/ stuk

Wilgenmat 200 cm lang

Deze wilgenmatten bestaan uit grove wilgentenen, heel strak bij elkaar gebonden waardoor een flexibele, decoratieve mat wordt verkregen. Ideaal voor het verkrijgen van een unieke sfeer, een veilige afscherming of meer privacy. Deze wilgenmatten worden tegen een bestaande structuur geplaatst zoals bijvoorbeeld betonplaten, muren of draadafsluitingen. Bij de grove wilgenmat wordt gebruik gemaakt van iets dikkere wilgentenen met een diameter van ca. 8 -10 mm. Deze zijn per stengel strak samengebonden dankzij een roestvrije draad waarbij zo weinig mogelijk spatie tussen de takken wordt gelaten. Wilgenmatten variëren in kleur van rood tot bruin en gaan na verloop van tijd mooi vergrijzen. Lengte: ca. 2 m en beschikbaar in verschillende hoogtes. Hoogte 150-175-200 meestal op stock

Meer informatie »

€ 10,84/ stuk

Wilgenmat 300 cm lang

Deze wilgenmatten bestaan uit fijne wilgentenen, heel strak bijeen gebonden waardoor een flexibele, decoratieve mat wordt verkregen. Ideaal voor het verkrijgen van meer privacy, een unieke sfeer of een veilige afscherming. Deze wilgenmatten worden tegen een bestaande structuur geplaatst zoals bijvoorbeeld betonplaten, muren, een draadafsluiting, enz. Bij de fijne wilgenmat wordt gebruik gemaakt van fijne wilgentenen met een diameter van ca. 6 - 8 mm. Deze zijn per stengel strak samengebonden dankzij een roestvrije draad waarbij zo weinig mogelijk spatie tussen de takken wordt gelaten. Wilgenmatten variëren in kleur van rood tot bruin en gaan na verloop van tijd mooi vergrijzen. Lengte: ca. 3 meter en beschikbaar in verschillende hoogtes

Meer informatie »

Wilg

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Het vlechten van wilgentenen is een meer dan 2000 jaar oude traditie en fascineert vandaag de dag nog steeds. De laatste jaren is er een enorme opmars van de natuurlijke tuinafsluitingen als alternatief voor de klassieke tuinschermen.
Deze gevlochten tuinafsluiting geeft uw tuin onmiddellijk een bijzonder natuurlijke en decoratieve uitstraling. De ter plaatse handgevlochten schermen zijn ieder op zich uniek en absolute blikvangers in uw tuin en benadrukken het landelijke karakter van uw woning en tuin.

Bij de gevlochten tuinschermen heeft u verschillende mogelijkheden: fijne wilgen takken of grove wilgentenen. Deze zijn steeds gevlochten met verse wilgentenen als de takken nog plooibaar en elastisch zijn. Deze wilgentakken worden afhankelijk van het type scherm gevlochten in een houten kader, tussen 2 houten latten of in een fijn metalen kader.

Aangezien dit allemaal handwerk is met natuurlijke producten kunnen kleuren en afmetingen licht afwijken. Ondanks het handwerk is deze afsluiting nog steeds van prijs enorm betaalbaar.

Deze panelen zijn als afsluiting makkelijk te plaatsen tussen houten palen. De wilgenschermen passen het best met vierkante palen. Als je kiest voor hardhouten palen mogen deze rechtstreeks in de grond geplaatst worden. Beton of stabilisatie mag, maar is niet noodzakelijk. Kies je voor grenen palen, dan kan je deze combineren met een paalpunt, zodat het hout beschermt wordt tegen rotten in de grond. Voor hardhout is dit niet nodig. Indien je ze rechtstreeks in de grond plaatst, de palen steeds 60 - 70 cm diep in de grond steken.

Als je zelf de handen uit de mouwen wenst te steken, kan je ook kiezen om zelf een omheining te vlechten met wilgentakken. Dit zijn tweejarige wilgentenen die hiervoor speciaal gekweekt zijn. De dikte en lengte is dus nagenoeg overal identiek waardoor je een heel gelijkmatig geheel krijgt. Deze doorlopende natuurlijke tuinafsluiting geeft een bijzonder mooi resultaat omdat het volledig doorloopt zonder onderbreking van palen.
Van het prachtige eindresultaat zal u jarenlang kunnen genieten.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO