Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 34,70/ m²

Douglas blokhutplank - 13,2 cm breed

Creëer een landelijke gevel voor uw bijgebouw met deze douglas blokhutplanken. Dankzij hun dikte zijn ze extra robuust en vormen ze een stevig geheel. Plus, ze zijn eenvoudig te monteren dankzij de tand-groef verbinding aan elke plank. Douglashout is zeker een ecologische houtsoort voor elk project in de tuin. Ze hebben het PEFC-label, waarmee we bijdragen aan een duurzame bosbouw. Aangezien ze ook van lokale afkomst zijn, hebben ze een minder lange weg af te leggen naar uw tuin. Het hout wordt na de oogst eerst goed gedroogd. Dit is belangrijk om uitzetting en krimp van uw bekleding tegen te gaan. Daarna worden ze in blokhutplanken gezaagd en het oppervlak wordt netjes geschaafd voor een professioneel en egaal resultaat. Deze douglas blokhutplanken hebben een dikte van 2,8 centimeter en een werkende breedte (zonder tand) van 13,2 centimeter. U kunt kiezen tussen verschillende lengtes: 180, 200, 300, 360 en 400 centimeter. Wanneer u deze blokhutplanken per vierkante meter bestelt, krijgt u planken van 300 centimeter. U kunt deze blokhutplanken zowel voor een gevel als voor een tuinafsluiting gebruiken. In het geval van een tuinafsluiting raden we wel gleufpalen aan om de blokhutplanken tussen te schuiven. In dat geval zal ook het plankenscherm aan beide zijden dezelfde uitstraling krijgen. De blokhutplanken zijn onbehandeld, maar we raden zeker aan om na de plaatsing het hout af en toe te behandelen. Op die manier verlengt u de duurzaamheid enorm en kunt u langer genieten van die warme houtkleur.

Meer informatie »

€ 38,80/ m²

Douglas blokhutplank - 18,5 cm breed

Een landelijke gevel voor uw bijgebouw in de tuin? Dan zijn deze blokhutplanken uit douglashout de bekleding die u zoekt! De combinatie tussen het klassieke profiel, de golvende houttekening en de hoge kwaliteit overtuigen veel klussers om hun project af te werken met douglashout. Deze blokhutplanken zijn extra breed, wat een optische illusie oplevert dat uw gevel groter lijkt. Het creëert ook een rustiger geheel, in tegenstelling tot een gevel uit aparte latjes of blokprofielen. Toch geeft u zo de gevel een landelijke rustieke toets dankzij het klassieke profiel. Het gebruikte douglashout voor deze blokhutplanken komt van het Europese vasteland en heeft zelfs het PEFC-label. Hiermee dragen we bij aan een duurzame bosbouw en dragen we een steentje bij aan het milieu. Het douglashout wordt standaard goed gedroogd in het atelier, zodat uw gevelbekleding zo weinig mogelijk uitzet of krimpt onder verschillende weersomstandigheden. Daarnaast wordt het oppervlak mooi glad geschaafd, voor een gladde en nette afwerking. Deze douglas blokhutplanken hebben een dikte van 2,8 centimeter en een breedte (zonder tand) van 18,5 centimeter. U kunt kiezen tussen een lengte van 300, 400 of 500 centimeter. Wanneer u deze blokhutplanken bestelt per vierkante meter, dan krijgt u de planken van 300 centimeter in lengte. Deze douglas planken zijn onbehandeld, want het hout is al van nature behoorlijk duurzaam. Dit betekent ook dat u uw gevel volledig kunt vormgeven met een beits naar eigen smaak. Zo verleng je de duurzaamheid nog meer en blijft de warme houtkleur langer behouden.

Meer informatie »
promo

€ 27,75

€ 24,95/ m2

Douglas Colored Pine planchet

Douglas colored pine planchetten zijn perfect voor de bekleding van gevels van tuinhuizen, poolhouses, bijgebouwen en dierenverblijven. Deze planchetten gemaakt uit deze naaldhoutsoort zijn duurzaam en onderhoudsvrij. Ze kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. De planchetten hebben een optimale prijs-kwaliteit verhouding. orgineel blank gekleurd hout, die door ecologische behandeling zalmroze gekleurd is (net zoals douglas) Douglas Colored Pine is een nieuwe houtsoort uit de naaldhout sectie, met de uiterlijke kenmerken van lariks douglas en de positieve eigenschappen van lariks douglas. Zo is deze ook rood tot zalmroze gekleurd en heeft deze een vrij hoge duurzaamheid. Verder is deze houtsoort vormvast en duurzamer dan onbehandelde lariks douglas planken. Dankzij de tand-groefverbinding zitten de planken mooi in mekaar. Deze zijn voorzien een V-groef (mussenbek/visbek). Verkrijgbaar in vaste lengte van 400 cm. Netto hoogte: 13 cm (= 7.7 lm/m²)

Meer informatie »

€ 23,35/ m²

Douglas planchet - 18,5 cm breed

Prachtige douglas planchetten van A-kwaliteit voor de gevel van uw bijgebouw. Ze zijn onbehandeld en kunnen dus nog worden afgewerkt naar uw smaak. Deze planchetten zijn goed gedroogd, zodat ze zo weinig mogelijk uitzetten of krimpen in de buitenlucht. Bovenaan merkt u een geschaafd oppervlak voor een egaal en professioneel resultaat. De plaatsing zal bijzonder vlot verlopen met de tand-groef verbinding aan de lange zijden van elke plank. Het douglashout is van nature een Europese houtsoort, waardoor het dus een minder lange weg heeft af te leggen naar uw tuin. Bovendien zijn ze voorzien van het PEFC-label, waarmee we dus bijdragen aan een duurzame bosbouw. Deze douglas planchetten hebben een werkende breedte van 18,5 centimeter. Ze hebben een dikte van 1,8 centimeter. U kunt een lengte kiezen van 300, 400 of 500 centimeter. U kunt echter ook deze planken per vierkante meter bestellen. U kunt deze planchetten voor verschillende projecten gebruiken. Zo kunt u ze bevestigen aan de gevel van uw tuinhuis, overkapping, poolhouse, tuinkantoor en elk ander bijgebouw. U kunt ze echter ook toepassen bij de afwerking van het dakbeschot of het onderdak.

Meer informatie »

€ 24,75/ m²

Douglas planchet -13 cm breed

Wilt u een gevel afwerken met een duurzame en natuurlijke planchet? Of liever het dakbeschot van uw bijgebouw? Voor al deze projecten zijn de planchetten uit douglashout een goede en ecologisch verantwoorde keuze. Dit hout wordt goed gedroogd zodat er na de plaatsing zo weinig mogelijk krimp en zwelling optreedt. U ziet bovendien een egale, geschaafde oppervlakteafwerking, zonder infrezingen. Hierdoor komt de unieke tekening van het douglashout nog beter tot zijn recht. Deze douglas planken hebben een werkende breedte van 13 centimeter (zonder tand) en een dikte van 1,8 centimeter. U hebt zelf de keuze tussen een lengte van 300, 400 of 500 centimeter. Wanneer u deze planchetten per vierkante meter bestelt, dan krijgt u planken van drie meter in lengte. De planken zijn onbehandeld, omdat ze van nature een degelijke duurzaamheid hebben. U kunt echter na verloop van tijd beits of houtolie aanbrengen om de duurzaamheid te verhogen en de warme kleur van het hout langer te behouden. Dit douglashout is voorzien van het PEFC-label, waarmee we bijdragen aan duurzame bosbouw.

Meer informatie »

Prijs op aanvraag

Lariks - douglas planchet Early Grey

Lariks , ook gekend als douglas of oregon is de meest duurzame en hardste Europese naaldhoutsoort. Het hout behoort tot de lorkenfamilie en wordt getypeerd door een uitgesproken houttekening en de aanwezigheid van knopen of kwasten. De tekening bevat mooie vlammen die wijd uitdeinen. De unieke Early Grey lariks planchetten hebben een verweerde, grijze uitstraling die ontzettend goed past als bekledingsmateriaal van carports, bijgebouwen, tuinhuizen en dierenverblijven. Van nature uit hebben Europese lariks planchetten een zalmroze uitstraling. Om een gelijkmatige vergrijzing te verkrijgen of vanaf plaatsing aan de slag te kunnen met grijze planken is dit artikel uitermate geschikt. De Early grey afwerking staat voor een egale grijze look en een extra beschermende functie. De behandeling wordt voorzien in één multifunctionele laag die ook bescherming biedt tegen droogvlekken of kringen. Daarnaast hebben de Early Grey lariks planchetten een zeer correcte prijs-kwaliteitsverhouding. De planchetten zijn voorzien van een V-groef (mussenbek/visbek) en verkrijgbaar in een vaste lengte van 400 cm.

Meer informatie »

€ 13,35

€ 12,50/ stuk

Lariks - douglas schorsplank

De gekende schorsplanken, ook wel boolhout, boolplanken of schaaldelen genaamd, zijn doorgezaagde stammen van lariks bomen. Hierdoor heeft het hout een mooie fijnbezaagde afwerking, blijft hij voorzien van zijn schors en blijft de natuurlijke organische vorm van het hout behouden. Deze schorsplanken worden gebruikt voor heel wat bekledingen van dierenverblijven, tuinhuizen, bijgebouwen, woningen, maar ook muren of als tuinafsluitingen. Door bij de plaatsing de schorsplanken te overlappen, wordt een ideale afwatering verkregen voor een optimale duurzaamheid. De landelijke charme wordt er ook door benadrukt. Zowel verticale als horizontale plaatsing is mogelijk. 1 zijde recht gezaagd, 1 zijde natuurlijke vorm voor een gemakkelijke plaatsing. Onbehandeld - al dan niet zelf te beitsen.

Meer informatie »
promo

€ 59,95

€ 54,95/ m2

Siberisch lariks planchet

Siberisch lariks planchetten hebben een zeer grote levensduur. Deze duurzaamheid is gevormd door het moeilijke klimaat waar deze bomen groeien. Deze bomen groeien zeer langzaam waardoor het hout een heel grote weerstand heeft kunnen opbouwen. De structuur van het hout is veel homogener en dat maakt het zeer duurzaam. Hierdoor is het perfect voor onbehandelde buitentoepassing waarbij het na verloop van tijd zal gaan vergrijzen. De Siberische lariksplanchetten zijn zowel verticaal als horizontaal bruikbaar. Voorzien van tand en groef, met een V-groef (mussenbek/visbek). Dikte 2.1 cm 15 cm netto hoog (= 6.66 lm/m²)

Meer informatie »

€ 71,90/ m²

Siberisch lariks siding 13 cm geschaafd/fijnbezaagd

Siberisch lariks heeft een zeer grote levensduur. Deze duurzaamheid is gevormd door het moeilijke klimaat waar deze bomen groeien. Deze bomen groeien zeer langzaam waardoor het hout een heel grote weerstand heeft kunnen opbouwen. De structuur van het hout is veel homogener en dat maakt het zeer duurzaam. Hierdoor is het perfect voor onbehandelde buitentoepassing waarbij het na verloop van tijd zal gaan vergrijzen. Deze lariks siding worden vooral gebruikt voor de bekleding van tuinhuizen, poolhouses, dierenverblijven en stallingen. Dit model heeft een heel lichte afschuining en een kleine uitsparing onderaan voor een perfecte overlapping. Deze overlapping geeft deze sindingplanken (Zweeds rabat) zijn typische mooie uitstraling. Dikte 2 cm, 13 cm netto hoogte (= 7.7 lm/m²) Lengtes volgens beschikbaarheid (510 cm of lange lengtes tussen 4 à 5 meter) Zowel beschikbaar met geschaafde als fijnbezaagde afwerking.

Meer informatie »

€ 59,95/ m2

Siberisch lariks siding 15 cm geborsteld + TandGroef!

Siberisch Lariks is een zeer fijnjarige naaldhoutsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Hierdoor is het perfect voor onbehandelde buitentoepassingen waarbij het na verloop van tijd zal gaan vergrijzen. Door het extreme klimaat waar deze bomen te vinden zijn, groeit de Siberische lariks aanzienlijk langzamer dan zijn Europese soortgenoot. Daardoor is de structuur van het hout veel homogener en dat maakt het zeer duurzaam. Deze bevel sidings worden vooral gebruikt voor de bekleding van landelijke bijgebouwen zoals poolhouses en dierenverblijven. Door de horizontale plaatsing wordt een perfecte overlapping verkregen voor een optimale afwatering. In tegenstelling tot de geschaafde versie, zijn deze fijnbezaagd van structuur om daarna geborsteld te zijn. Hierdoor krijgt deze plank een unieke, ruwe, maar toch gelijkmatige afwerking, zonder opvallende sporen van de zaagsnede. Een zeer robuuste en naturelle uitstraling is het resultaat van deze gevelbekleding. Deze planken zijn voorzien van een tand-groefsysteem waardoor ze in mekaar vast zitten. Ze overlappen mekaar niet alleen maar sluiten hierdoor ook bijzonder goed aan op mekaar. Dikte 24 - 15 mm Hoogte: 15 cm netto (18 cm bruto) Lengte: 300 cm

Meer informatie »
promo

€ 64,95

€ 54,95/ m2

Siberisch lariks siding 15 cm Geschaafd + TandGroef!

Siberisch Lariks is een zeer fijnjarige naaldhoutsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Hierdoor is het perfect voor onbehandelde buitentoepassingen waarbij het na verloop van tijd zal gaan vergrijzen. Door het extreme klimaat waar deze bomen te vinden zijn, groeit de Siberische lariks aanzienlijk langzamer dan zijn Europese soortgenoot. Daardoor is de structuur van het hout veel homogener en dat maakt het zeer duurzaam. Deze gevel sidings worden vooral gebruikt voor de bekleding van landelijke bijgebouwen zoals poolhouses en dierenverblijven. Door de horizontale plaatsing wordt een perfecte overlapping verkregen voor een optimale afwatering. Deze sidings hebben een afgewerkt geschaafd oppervlak. Hierdoor krijgt deze plank een unieke en gelijkmatige afwerking, vrijwel zonder splinters. Een zeer naturelle uitstraling is het resultaat van deze gevelbekleding. Deze planken zijn voorzien van een tand-groefsysteem waardoor ze in mekaar vast zitten. Ze overlappen elkaar niet alleen maar sluiten hierdoor ook bijzonder goed aan op elkaar.

Meer informatie »

€ 53,75/ m²

Siberisch lariks siding 18 cm geschaafd/fijnbezaagd

Siberisch lariks heeft een zeer grote levensduur. Deze duurzaamheid is gevormd door het moeilijke klimaat waar deze bomen groeien. Deze bomen groeien zeer langzaam waardoor het hout een heel grote weerstand heeft kunnen opbouwen. De structuur van het hout is veel homogener en dat maakt het zeer duurzaam. Hierdoor is het perfect voor onbehandelde buitentoepassing waarbij het na verloop van tijd zal gaan vergrijzen. Deze siding worden vooral gebruikt voor de bekleding van tuinhuizen, poolhouses, dierenverblijven en stallingen. Dit model heeft een heel lichte afschuining en een kleine uitsparing onderaan voor een perfecte overlapping. Deze overlapping geeft deze sindingplanken (Zweeds rabat) zijn typische mooie uitstraling. Dikte 2.2 cm 18 cm netto hoogte (= 5.55 lm/m²) Lengtes volgens beschikbaarheid (510 cm of lange lengtes tussen 4 à 5 meter) Zowel beschikbaar met geschaafde als fijnbezaagde afwerking .

Meer informatie »

Lariks

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Lariks heeft een héél grote stevigheid waardoor deze ook voor heel wat constructieve toepassingen gebruikt wordt. Europees en Siberisch lariks wordt dan ook vooral verwerkt in bijgebouwen, overkappingen en poolhouses. Maar vooral als gevelbekleding.

De grote populariteit van dit larix/oregon/douglas hout komt vooral door de stevigheid van het hout, de warme uitstraling, de gemakkelijke verwerking en de mooie natuurlijke houttekening.

Het allergrootste voordeel van deze houtsoort is vooral zijn prijs. Lariks is gezien de kwaliteit van het hout eigenlijk bijzonder goedkoop.

In vergelijking met dennenhout/vurenhout heeft lariks een veel grotere duurzaamheid. Ook onbehandeld kunnen deze gewoon buiten geplaatst worden, zonder rechtstreeks contact met aarde of grond.

Er is wel een verschil tussen Siberisch en Europees lariks:
Siberisch lariks heeft de laatste jaren een grote opmars gemaakt in veel toepassingen. Het hout is vooral gekend als oregon en douglas, met als groeigebied het hoge noorden: Siberië, Noord-Europa (Scandinavië) en Noord-Amerika.

Door de barre omstandigheden van deze bossen, groeit deze boom zeer traag. Dit is vooral te merken aan de groeiringen/jaarringen van het hout die heel dicht op mekaar zitten. Dit geeft het siberische larikshout zijn kenmerkende duurzaamheid en stevigheid.

Deze houtsoort wordt vooral gebruikt als timmerhout, maar ook vooral als terrashout en gevelbekleding. Dankzij de hoge duurzaamheid: klasse 2 - 3 kunnen deze planken onderhoudsvrij buiten gebruikt worden en dit zonder enige nood aan verduurzamingsmiddelen.

Origineel gaat de kleur van zalmroos tot goudgeel, maar na verloop van tijd gaat dit mooi vergrijzen.

Deze planchetten en sidings worden vooral gebruikt als alternatief voor eik. De prijs is een stuk lager, maar de duurzaamheid is evenwaardig.
Door de natuurlijke uitstraling van het hout gaat uw stal, dierenverblijf of ander houten bijgebouw er meteen héél mooi uitzien.

Lariks kan er uitzien zoals grenen/dennenhout (aangezien deze familie verwant is) maar het hout is opmerkelijk harder, zwaarder en steviger.
Het is een perfect alternatief voor Europese en zelfs tropische hardhoutsoorten.

De Europese lariks behoort niet tot de top als het gaat over 'duurzaamheid in contact met grond/aarde'. Vandaar dat ook steeds aanbevelen wordt om ervoor te zorgen dat deze planken/palen of balken in lariks geen rechtstreeks contact hebben met grond of aarde.

Aangezien deze planchetten vooral gebruikt worden als bekleding van gevels, voorzie je best enkele cm's opening onderaan om contact met de grond te vermijden. Op deze manier zullen de planchetten voor uw gevel meerdere tientallen jaren meegaan.

Wens je toch de duurzaamheid van de europese planchetten verder te optimaliseren, kan je het hout ook vernissen of beitsen.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO