Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 295,00/ stuk

Eiken tuindeur met hazelaartakken

Een mooie tuindeur bestaande uit een eiken kader, met hiertussen gevlochten hazelaartakken . Dit poortje past perfect bij alle gevlochten tuinafsluitingen in hazelaar of wilgentakken. Het eiken kader gaat na verloop van tijd vergrijzen, waardoor de goudgele kleur van het eikenhout mooi zal meegaan met de gevlochten omheining. Dit poortjes is beschikbaar in hoogte 180 - 150 -120 en 100 cm Breedte: 90 cm

Meer informatie »
promo

€ 52,00

€ 46,80/ stuk

Hazelaar scherm horizontaal

Prachtige horizontaal gevlochten/geweven tuinscherm in hazelaar. Een omheining in gevlochten hazelaartakken zorgt onmiddellijk voor een romantisch charmante landelijke sfeer. Deze afsluiting is een echte meerwaarde voor elke tuin of woning. In tegenstelling tot bij andere leveranciers bestaan onze hazelaarschermen uit 4 in plaats van 3 verticale hazelaartakken. Op deze manier krijgt het scherm een grotere stevigheid en ontstaat er een mooier gevlochten geheel. Het paneel kan ook verticaal geplaatst worden om andere maten te verkrijgen. Ze worden geplaatst tegen ronde kastanjepalen of vierkante hardhouten palen. De palen worden tussen de panelen geplaatst maar kunnen ook achter het scherm geplaatst worden zodat het vlechtwerk lijkt door te lopen. Wens je ook een deurtje, dit kan met het bijhorende poortje met gevlochten takken in eiken kader.

Meer informatie »

€ 99,00/ stuk

Hazelaar scherm met halfronde takken

Deze hazelaar vlechtschermen zorgen voor een unieke landelijke sfeer in uw tuin. Hiermee heb je een stoere en sterke gevlochten afsluiting, die heel mooi opgaat in een natuurlijke omgeving. De hazelaar tuinschermen zijn opgebouwd uit halfronde geschilde hazelaar takken, gevlochten tussen 3 verticale hazelaar steunen. Deze schermen worden geplaatst tussen vierkante palen maar je kan de palen ook achter de schermen plaatsen zodat het vlechtwerk lijkt door te lopen. Dan kan je ook gebruik maken van ronde kastanje palen. Deze schermen zijn bij ons ook verkrijgbaar in robiniahout. De hazelaar schermen zijn gemaakt van latten die rechter zijn, waardoor ze visueel meer geslotenheid bieden dan robinia. Je kan deze schermen ook verticaal plaatsen: ze hebben dan steeds een hoogte van 150 cm

Meer informatie »

€ 56,30/ stuk

Hazelaar scherm verticaal

Verticaal geweven/gevlochten tuinscherm gemaakt uit hazelaar gevlochten rond een kader van hazelaartakken. Te plaatsen tegen ronde kastanjepalen. De palen kunnen zowel tussen als achter de gevlochten hazelaarschermen geplaatst worden. Als je een andere hoogte of breedte wenst, kan je ook horizontale hazelaar schermen gebruiken. Deze kan je dan op hun zijkant plaatsen, zodat je alsnog een verticaal gevlochten hazelaarscherm verkrijgt.

Meer informatie »

Hazelaar

Sinds heel lange tijd zijn op verschillende plaatsen gevlochten hazelaarschermen aanwezig. Deze gevlochten omheiningen zijn ondertussen weer heel populair geworden door hun ecologische meerwaarde en romantische uitstraling.

Hazelaar tuinafsluitingen worden met de hand gevlochten uit hazelaartakken van ca. 1 tot 3 cm dikte wat een zéér robuust en duurzaam geheel geeft. De twijgen van de hazelaar zijn wat dikker dan wilgentenen. Hierdoor hebben ze een iets grotere stevigheid.

De schermen worden geplaatst met de palen tussen of achter de schermen.
Plaats je de palen tussen deze panelen, dan breekt dit een grote lengte mooi in afzonderlijke delen.
Wens je juist de lengte te benadrukken, dan kan je de palen ook achter de schermen plaatsen. Op deze manier lijkt het vlechtwerk door te lopen aangezien het niet onderbroken wordt door de palen.
De bijhorende kastanje palen dienen steeds 60 - 70 cm in de grond geplaatst te worden, plaatsing in stabilisé of beton is niet nodig. De palen mogen dus rechstreeks in de grond geplaatst worden.

Deze gevlochten tuinpanelen kan je makkelijk tegen de palen vastvijzen, zowel naar achter of opzij, doorheen het kader. Om het splijten van het kader te voorkomen: steeds even voorboren.

Best plaats je deze gevochten panelen enkele cm's van de grond zodat ze geen contact hebben met de aarde/grond. Dan kunnen ze onderaan niet rotten.

De levensduur van deze schermen is ca 8 - 12 jaar afhankelijk van beschutting, weers- en fysieke invloeden.
Om de levensduur te vergroten kan u ze laten begroeien met klimplanten.

Deze afzonderlijke panelen kunnen zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden. Ook horizontale schermen kunnen op hun zijkant geplaatst worden zodat de takken in de hoogte in plaats van in de lengte staan en je dus een verticale afscheiding bekomt.

De prijs van deze gevlochten hazelaar of wilgenschermen is steeds recht evenredig met de duurzaamheid, die ook bepaald wordt door de dikte van de takken.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO