Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

promo

€ 70,80

€ 67,45/ 1,7 m²

Eiken lamparket - Klassiek

Bent u klaar om een eigen dansvloer te maken in uw interieur? Met deze lamparket vloeren wordt elke gelegenheid een feestje! Gemaakt uit duurzaam eikenhout van Franse kwaliteit. Er zijn verschillende breedtes en uitstralingen beschikbaar, maar met de klassieke uitstraling doet u nooit iets mis. Een vloer uit lamparket wordt doorgaans niet met schroeven, nagels of clips bevestigd, maar wel met lijm. Eerst plaatst u een onderlaag uit isolatieplaten en vervolgens OSB platen. Hierop brengt u een laag lijm aan om de lamellen aan vast te kleven. Op die manier krijgt u een snelle en professionele plaatsing over heel de vloer. Dit zijn de klassieke lamparket eiken vloeren, wat de middenweg is tussen de Prime en de Rustieke uitstralingen uit het assortiment. De kleuren van dit hout kunnen licht afwijken ten opzichte van elkaar, maar niet veel. Daarnaast kan je knopen aantreffen van maximaal 10 millimeter in diameter. Spinthout kunt u aantreffen aan de onderkant van de lamellen, maar wormgaatjes zijn er helemaal niet. Deze lamellen zijn beschikbaar in verschillende breedtes en lengtes. Enerzijds hebben we de lamellen van 5 centimeter breed en 250 centimeter lang. Per pakket krijgt u 14 planken, waarmee u 1,75 m² vloer bekleedt. Daarnaast hebben we de lamellen van 6 centimeter breed en 300 centimeter lang. Indien u deze vloer bestelt, krijgt u pakketten van 12 planken, waarmee u een oppervlakte van 2,16 m² bekleedt. Ten slotte zijn er nog de latten van 7 centimeter breed en een lengte van 250 centimeter. Per pakket krijgt u 10 stuks, waarmee u 2,45 m² bekleedt.

Meer informatie »

€ 87,95/ 1,7 m²

Eiken lamparket - Prime

Het lamparket is de ideale houten dansvloer voor verschillende interieurs. Deze vloeren bestaan uit aparte lamellen die in wildverband worden aan gelegd op uw vloer. De lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en lengtes, afhankelijk van uw eigen wensen. Deze planken zijn eenvoudig aan te brengen op uw vloer. Begin eerst met een laag uit isolatieplaten en daarna OSB platen. U kunt gerust ook gebruik maken van de mozaïek parket als onderlaag. Hier brengt u de gepaste lijm op aan en kleeft u de lamellen op vast. Zaag de lamellen op maat indien nodig. De Prime lamparket vloeren bestaan uit eikenhout van de hoogte kwaliteit. De kleur over alle tegels zijn vrijwel uniform, waardoor je bijna geen kleurschakeringen hebt. Je kan wel een paar knopen aantreffen, maar die zijn niet groter van 5 millimeter in diameter. Je treft echter geen spint aan op je houten vloer. De Prime lamellen zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten. Enerzijds heb je de lamellen van 5 centimeter breed op lengte 250 centimeter. Per pakket krijg je 14 stuks, waarmee je 1,75 m² bekleedt. Daarnaast hebben we de lamellen van 6 centimeter breed en 300 centimeter lang. Hierbij zitten er 12 stuks per pakket, waarmee u 2,16 m² vloer bekleedt. Ten slotte hebben we nog de lamellen van 7 centimeter breed met een lengte van 350 centimeter. Elk pakket bevat 10 planken, waarmee u 2,45 m² vloer mee bekleedt. Alle planken hebben standaard een dikte van 10 mm. We hebben ook nog de juiste plinten en houtolie in het assortiment, waardoor u uw project professioneel kunt afwerken en van tijd tot tijd kunt behandelen.

Meer informatie »
promo

€ 55,00

€ 50,00/ 1,7 m²

Eiken lamparket - Rustiek

Breng de landelijke sfeer van uw interieur naar boven met deze Rustieke parketvloer in eikenhout. Het eiken lamparket is eenvoudig aan te brengen en vertelt een uniek verhaal voor uw project. Beschikbaar in verschillende breedtes en lengtes. De rustieke lamellen hebben een aantal unieke kenmerken die zorgen voor een vloer vol karakter. De kleur zal wat afwijken wanneer u twee planken met elkaar vergelijkt, wat resulteert in een uniek patroon. U kunt ook knopen in het oppervlak aantreffen, maar die zijn niet groter dan 15 millimeter. Spint kunt u ook aantreffen aan beide zijden, maar wormgaatjes niet. Dankzij deze oppervlakteafwerking hebben ze een ruwe, rustieke uitstraling, maar zijn ze nog steeds even stevig als de andere eiken parketvloeren uit het assortiment. Bij deze rustieke parketvloeren heb je keuze tussen drie verschillende afmetingen. Enerzijds hebben we de planken van 5 centimeter breed en een lengte van 250 centimeter. Per pakket krijgt u 14 planken, waarmee u een oppervlakte van 1,75 m² bekleedt. Daarnaast hebben we de lamellen van 6 centimeter breed en 300 centimeter lang. Per pakket krijgt u 12 stuks, die een oppervlakte van 2,16 vierkante meter bedekken. Ten slotte hebben we de planken van 7 centimeter breed en 350 centimeter lang. Elk pakket bevat 10 lamellen, waarmee je een oppervlakte van 2,45 vierkante meter bedekt. Wij raden aan om deze parketvloeren aan te brengen op een ondervloer van isolatieplaten en een laag OSB platen. Hierop brengt u de juiste lijm aan, die u ook in ons assortiment vindt. Breng de lamellen aan en laat de lijm drogen. Vervolgens kunt u het hout afwerken met een lak.

Meer informatie »

Lamparket

Wenst u een iets meer verfijnde vloer, bestaande uit kleinere planken? Dan is het lamparket de vloer die u zoekt! Deze parket bestaat uit losse, kleinere latjes dan bij de traditionele parketvloeren, waarmee u dan ook zelf het legverband bepaalt.

Eikenhout is eigenlijk de ideale houtsoort voor elke klusser die zijn ecologische voetafdruk in het achterhoofd wilt houden. Het is een Europese hardhoutsoort dat dankzij zijn Franse origine een minder lange weg heeft af te leggen naar uw project. Franse eik is bovendien hout van de bovenste plank, want aan de kwaliteit valt niet te tippen.

Bij deze soort parket kunt u kiezen tussen drie verschillende uitstralingen: Prime, Klassiek of Rustiek. Per uitstraling kunt u ook de breedte van de planken zelf bepalen. Prime hoort tot de hoogste kwaliteit en de mooiste afwerking. De kleuren tussen verschillende planken zullen zijn heel uniform, voor een egale houttint over heel de parketvloer. Daarnaast zullen deze planken enkel kleine knopen (tot 5 millimeter) en geen spinthout bevatten. Bij Klassiek kunnen de planken wel licht afwijken van kleur en kunnen er knopen zijn van maximaal 10 millimeter in diameter. Spinthout treft u hier enkel aan de onderkant van de plank aan, waar u het niet zal zien na de plaatsing. Rustiek heeft dan weer de meest landelijke uitstraling, met soms duidelijk afwijkende houttinten, knopen tot 15 millimeter in grootte en spint dat ook bovenaan is toegelaten. Wormgaatjes treft u echter in geen enkele plank aan.

Deze lamparket vloeren zijn erg eenvoudig aan te leggen in uw interieur. Begin eerst met een onderlaag uit OSB plaatmateriaal, een vezelplaat, een mozaïek parket of een egaal aangelegde laag chappe. Daar brengt u een laag parketlijm op aan, die u ook vindt in ons assortiment. Vervolgens kleeft u de latten hierop vast, geen schroeven, nagels of clips nodig. U kiest welk verband u gebruikt over heel de vloer, maar wij raden hier een wildverband aan voor het mooiste resultaat. De overgang van de vloer naar de muur kunt u ten slotte professioneel afwerken met de bijhorende houten plinten.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO