Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 183,50/ stuk

Eiken A (tafel)onderstel - massief/rustiek

De combinatie van een tafelblad en bijpassend onderstel bepaalt niet alleen de uitstraling van je tafel, maar ook de stijl en sfeer van je interieur. Deze A-poot is een van de meest populaire tafelpoot vormen. Of je nu kiest voor een kloeke- of slanke A-poot, deze eiken onderstellen zijn elegant en robuust tegelijk. A-poten hebben zoals de naam het al zegt, de vorm van een letter A. Ze zorgen voor een net iets andere look van je tafel. De poten worden gemonteerd aan de kopse kant van de tafel. Een opvallend verschil bij deze onderstellen zijn de eiken balken die iets naar buiten aflopen. Deze onderstellen zijn vervaardigd uit massief/rustiek eikenhout en kunnen gebruikt worden onder zowat elk blad. Ze zijn reeds fijn geschuurd, de poten hebben een dikte van 80 mm en zijn 100 mm breed en 720 mm hoog, ze zijn nagenoeg foutloos doordat de knopen zijn opgevuld met vulmiddel. Deze A-poot is tevens voorzien van een stalen montageplaat, afgewerkt met een hoogwaardige zwarte poedercoating. De onderstellen zijn zeer eenvoudig te bevestigen aan je tafelblad, aan de bovenzijde van het onderstel zijn op meerdere punten al bevestigingsgaten aangebracht. Gebruik hiervoor schroeven met een hoge elasticiteit. Om oxidevlekken (blauwzwarte vlekken) tegen te gaan adviseren wij roestvrijstalen (RVS) of inox schroeven te gebruiken. Bij een schroefbevestiging is het altijd beter om het hout altijd voor te boren. Deze tafelpoten zijn kant en klaar om met olie, lak of was te behandelen en ze op deze manier extra te beschermen tegen vocht en vuil.

Meer informatie »

€ 459,80/ stuk

Eiken Matrix (tafel)onderstel - massief/rustiek

Een matrix-onderstel wordt in het midden van het tafelblad bevestigd en heeft een mooie, robuuste uitstraling! Het voordeel van deze tafelpoot is dat de gehele rand van de tafel beschikbaar is. Met dit onderstel kan je zonder probleem meerdere stoelen aanschuiven, perfect om te combineren met een ovaal blad. Met dit onderstel creëer je een uniek bureau, vergadertafel of eettafel. Dit matrix onderstel is gemaakt van massief/rustiek eikenhout en kan je makkelijk onder elk tafelblad monteren. Daarnaast is dit onderstel voorzien van een stalen montageplaat (3 mm dik), afgewerkt met zwarte poedercoating. Aan de bovenzijde zijn op meerdere punten al bevestigingsgaten aangebracht. Om oxidevlekken (blauwzwarte vlekken) tegen te gaan adviseren wij roestvrijstalen (RVS) of inox schroeven te gebruiken. De standaardhoogte van deze massieve eiken tafelpoot is 72 cm. Beschikbaar in een dikte en breedte van 80 x 80 mm. De lengte is 145 cm lang, en is geschikt voor bladen met een maximale breedte van 1,2 meter en een maximum lengte van 250 cm. Deze eiken matrix-poot is kant en klaar om met olie, lak of was te behandelen en hem zo op deze manier extra te beschermen tegen vocht en vuil.

Meer informatie »

€ 183,50/ stuk

Eiken U (tafel)onderstel - massief/rustiek

Een onderstel kiezen voor je tafel is misschien wel belangrijker dan je zou denken. Dit bepaalt namelijk de uitstraling van je tafel, en die moet natuurlijk voldoen aan je persoonlijke stijl en smaak, het is namelijk één van de 'eyecatchers' in je interieur. Ga je voor een industriële, robuuste uitstraling met een metalen onderstel? Of kies je toch voor een warme, natuurlijke stijl? Een houten onderstel bij je houten blad zorgt voor een mooie, rustige en charmante uitstraling. En omdat hout een natuurproduct is, is iedere tafel weer uniek. Deze eiken u-onderstellen zijn gemaakt van massief/rustiek eik en kunnen onder elk tafelblad gemonteerd worden. De onderstellen zijn zeer eenvoudig te bevestigen aan je tafelblad, aan de bovenzijde van het onderstel zijn op meerdere punten al bevestigingsgaten aangebracht. Gebruik hiervoor schroeven met een hoge elasticiteit. Om oxidevlekken (blauwzwarte vlekken) tegen te gaan adviseren wij roestvrijstalen (RVS) of inox schroeven te gebruiken. Bij een schroefbevestiging is het altijd beter om het hout altijd voor te boren. De standaardhoogte van deze massieve eiken u-poten is 72 cm. De afmetingen zijn 8 x 8 cm. Daarnaast is deze U-poot voorzien van een stalen montageplaat, afgewerkt met een hoogwaardige zwarte poedercoating. De eiken onderstellen hebben dezelfde kwaliteit als de eiken massief/rustieke tafelbladen. Voor de X-U en A vorm heb je steeds 2 onderstellen per tafelblad nodig. Deze tafelpoten zijn kant en klaar om met olie, lak of was te behandelen en ze op deze manier extra te beschermen tegen vocht en vuil.

Meer informatie »

€ 183,50/ stuk

Eiken X (tafel)onderstel - massief/rustiek

Deze massief eiken tafel-onderstellen kunnen gebruikt worden in verschillende interieurstijlen en zijn daardoor erg geliefd. De X-tafelpoten komen echter vaak voor in een klassiek industrieel interieur. Een tafel met dunne x-poten en een lichte houtsoort is dan weer iets typisch voor een meer minimalistische, Scandinavische stijl. Deze eiken X-poten zijn gemaakt van massief/rustiek eik en kunnen onder elk tafelblad gemonteerd worden. Daarnaast is dit onderstel voorzien van een stalen montageplaat, afgewerkt met een hoogwaardige zwarte poedercoating. De onderstellen zijn zeer eenvoudig te bevestigen aan je tafelblad, aan de bovenzijde zijn op meerdere punten al bevestigingsgaten aangebracht. Gebruik hiervoor schroeven met een hoge elasticiteit. Om oxidevlekken (blauwzwarte vlekken) tegen te gaan adviseren wij roestvrijstalen (RVS) of inox schroeven te gebruiken. Bij een schroefbevestiging is het altijd beter om het hout altijd voor te boren. De standaardhoogte van deze massieve eiken poten is 72 cm. Deze zijn beschikbaar in een dikte van 8 x 8 cm breed. De eiken onderstellen hebben dezelfde kwaliteit als de eiken massief/rustieke tafelbladen. Voor de X-U en A vorm heb je steeds 2 onderstellen per tafelblad nodig. Deze tafelpoten zijn kant en klaar om met olie, lak of was te behandelen en ze op deze manier extra te beschermen tegen vocht en vuil.

Meer informatie »

€ 506,20/ stuk

Metalen Matrix (tafel)onderstel - mat zwart

Met een stoer en robuust matrix onderstel krijgt je tafel in een handomdraai een modern en industrieel karakter. Deze zwarte matrix tafelpoot of kruispoot is een stalen tafelonderstel die vaak gebruikt wordt onder een ovaal, rechthoekig of boomstamblad. Met dit onderstel creëer je een uniek bureau, vergadertafel of eettafel. Door de positie in het midden van de tafel maakt deze matrixpoot het mogelijk om meer stoelen rondom de tafel te plaatsen zonder last te hebben van te weinig beenruimte. Daarnaast zorgt dit onderstel voor een meer ruimtelijke effect, wat handig is in iets kleinere ruimtes. De onderstellen zijn zeer eenvoudig te bevestigen aan je tafelblad, aan de bovenzijde van het onderstel zijn op meerdere punten al bevestigingsgaten aangebracht. Gebruik hiervoor schroeven met een hoge elasticiteit. Om oxidevlekken (blauwzwarte vlekken) tegen te gaan adviseren wij roestvrijstalen (RVS) of inox schroeven te gebruiken. Bij een schroefbevestiging is het altijd beter om het hout altijd voor te boren. Het stalen tafelonderstel Matrix is voorzien van een hoogwaardige zwarte poedercoating (RAL9005) en is gemaakt uit stalen kokers van 8 x 8 cm, de standaardhoogte is 72 cm. Het standaardmodel van deze matrix tafelpoot is 145 cm lang, en is geschikt voor bladen met een maximale breedte van 1,2 meter en maximum 250 cm lang.

Meer informatie »

€ 139,15/ stuk

Metalen U (tafel)onderstel - mat zwart

Een tafel met een metalen onderstel geeft je tafel direct een stoere en robuuste uitstraling, ongeacht het model dat je verkiest. Deze kloeke onderstellen kan je combineren met boomstam, ovale en rechthoekige tafelbladen. De zwart kleur zal het industriële karakter extra accentueren waardoor je tafel de blikvanger van je interieur zal worden. Het kiezen van een model is vooral een persoonlijke keuze. Een matrix onderstel bestaat uit 1 geheel en is ideaal om te plaatsen onder de ovale- of langere bladen. Voor de X- en U vorm heb je steeds 2 onderstellen per tafelblad nodig. Hou er rekening mee dat bij gebruik van een X-poot iets minder beenruimte beschikbaar zal zijn voor degene die aan het hoofd van de tafel zit. Als je kiest voor een U-poot is deze beenruimte een stuk ruimer. De onderstellen zijn zeer eenvoudig te bevestigen aan je tafelblad, aan de bovenzijde zijn op meerdere punten al bevestigingsgaten aangebracht. Standaard is de hoogte van deze mat zwarte (RAL9005) gepoederlakt stalen tafelonderstellen 72 cm. Deze U-onderstellen zijn gemaakt uit stalen kokerprofielen van 10 x 10 cm.

Meer informatie »

€ 139,15/ stuk

Metalen X (tafel)onderstel - mat zwart

Deze stalen X-poten geven je tafel een robuuste en industriële uitstraling. Bevestig deze stevige tafelpoten aan de uiteindes van je tafelblad en je creëert meteen een stoere en trendy 'touch' aan je interieur. Je kunt zelf bepalen waar de poten precies geplaatst worden, aan de buitenkant van het tafelblad, of iets meer naar binnen. Hou er rekening mee dat bij gebruik van een X-poot of kruispoot iets minder beenruimte beschikbaar zal zijn voor degene die aan het hoofd van de tafel zit. Standaard is de hoogte van deze (gepoederlakt) mat zwarte (RAL9005) , stalen tafelonderstellen 72 cm en zijn ze 76 cm breed. Deze X-onderstellen zijn gemaakt uit stalen kokerprofielen van 10 x 10 cm. Deze kloeke onderstellen zijn zeer eenvoudig te bevestigen aan je tafelblad. De X-poot is bovenaan voorzien van een stalen montageplaat van 3 mm dik x 150 mm breed en 780 mm lang. Aan deze bovenzijde zijn op meerdere punten al bevestigingsgaten aangebracht. Om oxidevlekken (blauwzwarte vlekken) tegen te gaan adviseren wij roestvrijstalen (RVS) of inox schroeven te gebruiken. Voor de X- en U vorm heb je steeds 2 onderstellen per tafelblad nodig.

Meer informatie »

Tafelpoten

Een tafel is eenvoudig zelf te monteren. Het belangrijkste dat u nodig hebt, zijn natuurlijk de tafelpoten. We hebben verschillende modellen in het assortiment waar u uit kan kiezen, waaronder die uit metaal of uit hout.

Welk materiaal u uiteindelijk kiest voor uw tafelpoten maakt eigenlijk niet veel uit en hangt meer af van je tafelblad en welke stijl u wilt hanteren. Met een houten tafelpoot krijgt u de uitstraling van een tafel dat uit één en dezelfde boomstam is gezaagd en krijgt u een samenhangender geheel. De poten zult u wel op dezelfde manier moeten behandelen dan de rest van de tafel om de samenhang te behouden.

Een metalen tafelpoot geeft dan weer een meer industriële en strakke uitstraling. Dit past dan ook perfect binnen een modern interieur of tuin met landelijke decoratie. Een metalen tafelpoot heeft ook geen onderhoud nodig en moet u misschien af en toe een afstoffen om uw tafel stralend te houden.

Wanneer u kiest voor twee tafelpoten aan beide uiteinden van de tafel, let dan wel op de afstand. U kan ervoor kiezen om ze helemaal aan de uiteinden te monteren, maar als u graag hebt dat er nog iemand aan het hoofd kan zitten, dan houd u best nog wat plaats over.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO