Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 220,70/ scherm

Kokos scherm in gegalvaniseerd frame

Een duurzaam tuinscherm waarbij het gebruik van natuurlijke kokosvezels centraal staat. Het paneel bestaat uit gerecycleerde kunststofbuisjes, met kokosvezels omwikkeld. De kokosvezels worden op hun plaats gehouden door extra stevige visdraad. De omwikkelde buisje zitten vast in een gegalvaniseerd stalen kader,in het midden verstevigd van een horizontale steun, als bescherming tegen rukwinden. De kwaliteit van deze taaie tropische vezels kan men vergelijken met de eigenschappen van hardhout. Kokosvezel is een hernieuwbaar materiaal en daarmee ecologisch zeer verantwoord. Het resultaat is een natuurlijke kokoswand die dienst doet als groeiplatform voor allerlei soorten klimplanten. Begroeiing vormt een wezenlijk onderdeel van deze kokos afsluiting en is absoluut noodzakelijk om de duurzaamheid te waarborgen. Deze schermen kunnen geplaatst worden tegen gegalvaniseerde metalen profielen, of met hardhouten palen. Dit artikel is geen stockproduct, termijn van beschikbaarheid: 2-3 weken na bestelling.

Meer informatie »

€ 220,70/ scherm

Kokos scherm in houten frame

Een duurzaam tuinscherm waarbij het gebruik van natuurlijke kokosvezels centraal staat. Het paneel bestaat uit gerecycleerde kunststofbuisjes, met kokosvezels omwikkeld. De kokosvezels worden op hun plaats gehouden door extra stevige visdraad. De omwikkelde buisje zitten vast in een houten kader, in het midden verstevigd van een horizontale steun, als bescherming tegen rukwinden. De kwaliteit van deze taaie tropische vezels kan men vergelijken met de eigenschappen van hardhout. Kokosvezel is een hernieuwbaar materiaal en daarmee ecologisch zeer verantwoord. Het resultaat is een natuurlijke kokoswand die dienst doet als groeiplatform voor allerlei soorten klimplanten. Begroeiing vormt een wezenlijk onderdeel van deze kokos afsluiting en is absoluut noodzakelijk om de duurzaamheid te waarborgen. Deze schermen kunnen geplaatst worden tegen gegalvaniseerde metalen profielen, of met hardhouten palen. Dit artikel is geen stockproduct, termijn van beschikbaarheid: 2-3 weken na bestelling.

Meer informatie »

Kokos

De kokosbast is de kokosnootschil, dit is een ‘steenachtige’ materie, die quasi onverteerbaar is.
De kokosvezels worden reeds voor heel wat toepassingen gebruikt, waarbij zijn duurzaamheid van zeer veel belang is. Het meeste gekend van kokos deurmatten en borstels. De kokosvezel is nagenoeg onverslijtbaar.

Deze kokosbasten en kokosvezels worden ook verwerkt in kokos tuinafsluitingen.
Hier is de mogelijkheid voor een voorgevulde schanskorf met kokosbasten of een scherm opgebouwd met kokosvezels rondom pvc-buisjes.

De schanskorven zijn prachtige, kant-en-klare, metalen constructies met een natuurlijke vulling, bestaande uit:
/ een schanskorf uit roestvrij alu-zink
/ vulling uit kokosbasten

In een compleet scherm worden ongeveer 110 kokosnoten verwerkt. Hierdoor bestaat een groot deel van het tuinscherm uit natuurlijk materiaal. Ze worden met de hand gemaakt, wat elk scherm uniek maakt. Mede vanwege het lichte gewicht is het een goed alternatief ten opzichte van schanskorven die gevuld zijn met stenen. Ze zijn bovendien zeer geschikt om te laten begroeien met bloeiende klimplanten.

De inhoud van deze schanskorf bestaat uit de kokosbast of de kokosschil van de kokosnoot. Dit is dus – in tegenstelling tot de populaire houtsnipper- of boomschorsconstructies – duurzaam en dient niet te worden bijgevuld, omdat hij niet verteert. Door het gewicht kunnen de kokosbasten na verloop van tijd wat gaan doorzakken, dan volstaat het om de schanskorf bovenaan éénmalig bij te vullen, hetgeen handmatig gedaan kan worden. De combinatie met begroeiing is mogelijk – indien gewenst – maar heeft geen impact op de duurzaamheid.

De kokos tuinschermen zijn dan weer opgebouwd met sterke kokosvezels die rond gerecycleerde pvc-buisjes met uiterst stevige visdraad zijn ombonden.
Deze buisjes zitten in een gegalvaniseerd kader en vormen zo een heel stevig tuinscherm. Het resultaat is een natuurlijke kokoswand die dienst doet als groeiplatform voor allerlei soorten klimplanten. Begroeiing vormt een wezenlijk onderdeel van de kokos panelen en is absoluut noodzakelijk om de duurzaamheid te waarborgen.

Na verloop van tijd zal kokos mooi vergrijzen, te vergelijken met de vergrijzing van hardhout. Het is sowieso aanbevolen om de Coco panelen te laten begroeien met klimplanten, omdat begroeiing de kokosvezels beschermen tegen uitdroging. Met begroeiing gaan de schermen levenslang mee. Plaatsing van deze afsluiting gebeurt met metalen U-profielen of hardhouten palen.

Kokos is natuurlijk, duurzaam en licht in gewicht waardoor het eenvoudig te plaatsen is. Het gebruik van unieke, natuurlijke materialen in een strak scherm zorgt ervoor dat deze tuinschermen in zowel moderne als klassieke tuinen passen.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO