Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 356,60/ stuk

Ceder shingles

De ideale afwerking voor jou bijgebouw zijn ceder shingles. Deze natuurlijke dakbedekking gaat heel mooi op in het houten geheel. Bovenop zijn charmante uitstraling, heeft deze houtsoort ook nog eens een heel aangename geur. Door deze te overlappen bekom je ook waterdichtheid. Onze Red Cedar Shingels zijn taps gezaagde plankjes. Dat betekent dat ze aan één zijde dikker zijn dan aan de ander zijde. Het plaatsen wordt hierdoor gemakkelijker, aangezien de shingles elkaar steeds voldoende te overlappen. Standaard dakshingels worden steeds in 3 lagen geplaatst. Ceder shingels in 2 lagen. Zo wordt een 100% gesloten bekleding verkregen. Wij verkopen enkel de shingles van 1e kwaliteit: No1 Blue Label, dat betekent: - 100% rechte nerf - Geen spint - Geen Noesten - Breedte variërend van 8-30cm Het red cedar hout heeft van nature een zeer hoge weerstand tegen rotting en zal dus vele tientallen jaren meegaan. Het is hierdoor een duurzamer alternatief dan shingles in grenenhout.

Meer informatie »
nieuw

€ 72,05/ rol

Easy Roofing Aluminium

Kenmerken Het dak van jouw bijgebouw bekleden hoeft geen heel karwij te zijn met giftige lijm of een gevaarlijke brander. Deze Easy roofing is kleeft helemaal vanzelf aan het dak van je project. Perfect geschikt om vlakke en licht hellende daken af te werken, zelfs een dakhelling van slechts 2 graden! Bovenaan is de roofing voorzien van een uv-bestendige aluminium cachering. Deze zilveren laag voorziet jouw dakbedekking van extra bescherming tegen felle zonnestraling en andere omgevingsinvloeden. Dit soort dakbedekking is de ideale, professionele afwerking voor jouw bijgebouw. Ze hebben een belangrijke, positieve invloed op de duurzaamheid van jouw project, want je zorgt dat er geen regenwater aan het hout kan. Afmetingen Deze rol Easy roofing heeft een breedte van 100 centimeter en een lengte van 500 centimeter. Met een rol bedek je ongeveer 5 vierkante meter dak. Elke rol weegt ongeveer 6 kilogram. Plaatsing en tips Je hoeft geen extra lagen aanleggen op je dak! Deze Easy roofing plak je direct op het houten dakbeschot van jouw bijgebouw. Let op, want deze Easy roofing is wel degelijk zelfklevend. Dat geeft een heel groot voordeel voor een vlotte plaatsing op je dak, zonder veel geknoei, maar eens het materiaal plakt, kan je het niet meer verplaatsen. Werk dus voorzichtig en plak de rol stukje voor stukje vast op de juiste plek. Wanneer je twee stukken met elkaar wilt laten overlappen, houd je best een overlapping aan van ongeveer 10 centimeter.

Meer informatie »
nieuw

€ 149,95/ set

EPDM dakbedekking

Kenmerken Deze zwarte EPDM is ideaal om het dak van jouw bijgebouw perfect af te werken en waterdicht te maken. Deze rubberen, elastische laag is gemakkelijk aan te brengen met lijm en zorgt voor een langdurige, sterke bescherming. De grootte van deze rol EPDM is perfect om een bijgebouw met plat dak af te werken met een afmeting van twee op twee meter. Je hebt namelijk nog een beetje extra nodig om de rand mooi te bedekken. Deze EPDM rol is LSFR gecertificeerd voor de Nederlandse bouw. Afmetingen Deze EPDM set heeft een breedte en lengte van 260 centimeter. Het heeft een dikte van 1,14 millimeter. Het gewicht van dit complete pakket bedraagt 10,14 kg. Plaatsing en tips Hoe bevestig je deze EPDM aan jouw dak? Wel, bij deze set is een bus 1-zijdige contactlijm inbegrepen voor een stevige montage aan je dak. Breng de lijm aan op het dak en leg vervolgens het rubber daarop. Druk goed aan met een borstel en vermijd zo veel mogelijk kreuken of rimpels. En voilà, het EPDM is aangebracht. Zie je niet goed wat de voor- en achterkant is van EPDM? Geen zorgen, want dit maakt niet uit bij de plaatsing. Beide zijden kan je gebruiken. Hoewel EPDM goed tegen regenwater kan, is het aangeraden om ervoor te zorgen dat het water toch op een manier weg kan, via een regenpijp of wegzijpelen via de dakrand.

Meer informatie »
nieuw

€ 91,95/ rol

Franaline Roofing

Wat is roofing? Dit materiaal ken je misschien beter onder een andere term, zoals dakleer of bitumen. Het is eigenlijk een licht, soepel materiaal dat heel gemakkelijk te plaatsen is op een plat dak. Het vormt een zwarte laag bovenaan je dak, wat je project goed beschermt tegen regenvlagen en fel zonlicht. en dat voor ongeveer 30 jaar lang! Bovendien is roofing eenvoudiger aan te brengen dan EPDM, waardoor het ook ideaal is voor beginnende klussers. Op welke daken kan je roofing gebruiken? Als je enkel roofing wilt gebruiken om je dak af te werken, dan kan je het enkel toepassen op platte daken. Het is dan ook iets moeilijker om enkel roofing aan te brengen op een hellend dak. Toch zijn er uitzonderingen. Je kan roofing ook wel aanbrengen op een hellend dak als je daarna nog een andere dakbedekking toevoegt. Zo vormt de roofing een extra laag bescherming onder stormpannen, tegelpannen en dakpanpanelen. Wat is het verschil tussen roofing en EPDM? Er zijn wel een aantal verschillen tussen roofing en EPDM. Zo is roofing vaak goedkoper in kostprijs. Het is ook gemakkelijk te herstellen. Het is ook een stevigere oplossing, want roofing breng je aan in twee lagen. Beginnende klussers zouden ook gemakkelijk hun dak kunnen bekleden, zelfs in de regen! Hoe bevestig je roofing aan je dak? Om roofing aan je dak aan te brengen heb je twee mogelijkheden. Meestal wordt roofing aan je dak gebrand (ook bekend als vlamlassen), waardoor je een erg stevige en duurzame bevestiging krijgt aan je houten dak. In sommige gevallen wordt roofing ook aan je dak vastgelijmd, maar we merken toch dat het branden een duurzamere verbinding vormt. Soms kan je ook gewoon roofing los op je dak leggen, om dan vast te leggen met een zwaar gewicht. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je het dak wilt bedekken met tegels of kiezelsteentjes.

Meer informatie »

€ 38,00/ m²

Grenen shingles

Grenen shingles zijn de ideale afwerking voor jouw dak. Doordat jouw constructie als zo goed als helemaal in hout is, wil je deze natuurlijk ook afwerken in hout. Shingles in grenenhout zijn hiervoor een zeer degelijke keuze, daar ze zich kenmerken door een zeer mooie prijs-kwaliteitsverhouding. Door de stukjes hout juist te overlappen, zal je een waterdicht vlak creëren waar je visueel zal van genieten. Deze shingles zijn verpakt per vierkante meter(incl overlapping).

Meer informatie »
nieuw

€ 30,40/ m²

Koramic Dakpannen

Kenmerken Deze stormpannen uit klei zijn ideaal om hellende daken of gepunte daken professioneel af te werken. Ze zijn gemaakt uit klei die we vervolgens bakken om ze steenhard te maken. Langs de zijkanten overlappen de dakpannen elkaar dankzij de conische wel, maar ook bovenaan zijn ze voorzien van groeven zodat ze gemakkelijk over elkaar schuiven. Deze specifieke dakpannen hebben een natuurlijk rode kleur en een matte afwerking. De kleur doet je misschien denken aan een bloempot. Geen zorgen, want keramische dakpannen worden twee keer gebrand en hun kleur blijft dus optimaal behouden zelfs na vele uren onder de felle zon. Afmetingen Deze dakpannen worden per stuk verkocht. Per vierkante meter dak heb je ongeveer 20,7 dakpannen nodig. Meet dus eerst je dak goed af en bereken dan hoeveel pannen je uiteindelijk zal nodig hebben. Plaatsing en tips Om deze dakpannen aan je dak te bevestigen heb je eerst een onderlaag nodig van panlatten. Je haakt vervolgens de stormpannen aan de een panlat en schroeft het vast tegen de panlat erboven. Bij het bekleden van je dak begin je best onderaan en ga je zo rij voor rij naar boven. Op die manier overlappen alle dakpannen elkaar en krijg je zo een gesloten geheel. Zie je toch dat een dakpan gebroken is? Dan kan je de oude tegel nog gemakkelijk losmaken en vervangen door de nieuwe. Er is normaal geen kleurverschil tussen de oude en de nieuwe tegel en het zal dus zeker ook niet opvallen.

Meer informatie »
nieuw

€ 58,80/ m²

Koramic Tegelpannen

Stormpannen zijn gegolfd, tegelpannen hebben een vlak oppervlak. Geglazuurde dakpannen zijn voorzien van een laagje met een hoog aandeel glasbestanddelen. Dit geeft als resultaat een pan met een hard, glasachtige laag. Naast de extra bescherming, brengt de verglazing van zo een pan ook een extra rijke uitstraling met zich mee. In tegenstelling tot tegelpannen zijn stormpannen beter bestemd tegen extreme weersomstandigheden, voornamelijk harde wind en hevige regenval. Door hun specifieke ontwerp zijn ze beter te bevestigen aan het dak en kunnen ze minder gemakkelijk wegwaaien tijdens stormachtig weer. Stormpannen worden voornamelijk gekenmerkt door extra grote overlappende gedeelte om de stabiliteit te waarborgen. Het design vermindert risico op waterschade en lekkages, zelfs bij zware regen en wind. Net als stormpannen zijn tegelpannen ook meestal gemaakt uit klei. Vooral de vorm maakt van de tegelpan een specifiek product. Tegelpannen hebben een platte vorm en een rechthoekig of vierkant uiterlijk. De combinatie van de vorm en het materiaal bezorgen de tegelpannen een rustiek uiterlijk. Tegelpannen worden vaak gebruikt in traditionele architectuur of eerder zuiderse bouwstijlen. Beide soorten dakbedekking hebben hun specifieke toepassingen en voordelen, afhankelijk van de lokale klimatologische omstandigheden, bouwstijlvoorkeuren en functionele eisen.

Meer informatie »

Dakbedekking

Je eiken balken zijn klaar, je hebt je bekleding gekozen en de beton is aan het drogen rond je arduinen sokkel. Na het opzetten van de constructie voor je dak, is het tijd om deze te bekleden. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden en je keuze hangt hier af van smaak, gebruiksgemak, levensduur en budget.

Wil je je houten constructie ook effectief afwerken met hout, kan je opteren om je dak te bekleden met shingles. Dat kan met het zeer budgetvriendelijke shingles in grenenhout. Een duurzamer alternatief zijn ceder shingles. Cederhout gaat vele tientallen jaren mee en kenmerkt zich door zijn hoge duurzaamheid en aangename geur.

Verkies je echter plaatsingsgemak, dan kan je gaan voor aquapan of dakpanprofielplaten. Beide zijn grote platen die je vastvijst op je dak en door de grootte kan je heel snel werken. Het grote verschil tussen deze twee soorten? De uitstraling! Waar dakpanprofielplaten glad zijn, heeft aquapan een meer korrelige structuur. Ze zijn alletwee te verkrijgen in verschillende kleuren, zo vind je zeker de perfecte afwerking van jouw project.

Heb je een plat dak, dan kan je opteren voor EASY Roofing of EPDM. Waar EPDM een langere levensduur heeft, is EASY Roofing (zoals de naam het zegt) dan weer net iets makkelijker te plaatsen.

Uiteindelijk is er voor elk wat wils. Aarzel niet om onze expert te contacteren bij vragen!

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO