Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 42,80/ stuk

Gebruikt steigerhout brut

Deze brute steigerhoutplank met een rustiek karakter en een ruwe afwerking staan met hun fijnbezaagde karakter garant voor een charmevolle uitstraling. Ze bezitten een robuuste look waar je nog lange tijd met plezier van zal genieten. Onze authentieke steigerhoutplanken brut bieden met hun rustieke look de warme oplossing die jouw naturelle woning of terras verdient. Deze robuuste planken zijn ongeveer 2 jaar gebruikt in de bouw. Op deze planken is er in weer en wind gemetseld en gewerkt. Dit heeft zijn sporen achtergelaten op het hout. Het steigerhout is gemaakt uit Europees vuren. Deze planken behandel je nog beste eens om te kunnen profiteren van een optimale sterkte. De planken worden gesorteerd, opgelat en gedroogd. Ze hebben allemaal dezelfde afmeting en de koppen zijn voorzien van bek en band of kramplaat. Met andere woorden, deze planken bezitten een verweerde uitstraling en een fijnbezaagde afwerking. Je kan deze planken achteraf nog perfect opschuren indien gewenst! Kortom, aan deze verouderde en ruw bezaagde steigerhoutplanken gaat een hele geschiedenis vooraf, en dat maakt het product zo fascinerend. Met deze planken koop je een natuurlijk product dat zijn oerdegelijke kwaliteit in het verleden al bewezen heeft, en in de toekomst nog geruime tijd zal bewijzen.

Meer informatie »
promo

€ 29,70

€ 26,65/ stuk

Gebruikt steigerhout gedoubleerd

Deze gedoubleerde steigerhoutplank bezit aan de ene oppervlakte een robuuste uitstraling, en aan de andere zijde een strakke uitvoering. De gebruikte steigerhouten planken zijn met hun dubbelzijdige afwerking ontzettend functioneel, authentiek en charmant voor jouw terras of gevel. Onze gedoubleerde planken uit steigerhout bieden jou een naturelle oplossing als rustieke vlonder, terrasplank of als gevelbekleding. Voor sommige toepassingen is het Brut steigerhout te dik. Daarom hebben we nu ook gedoubleerd steigerhout. De kopse kant met de ijzers wordt er af gezaagd en de plank zelf wordt nog eens doorgezaagd. Eén zijde is gebruikt en de andere heeft een nieuwe look waardoor je ze zowel in een strakke, moderne omgeving kan plaatsen als in een natuurlijke sfeer. Deze warme planken zijn perfect gedroogd, maar voor een perfecte stabiliteit en sterkte is het aangewezen om het hout nog een behandeling te bezorgen. Kortom, deze eenzijdig verweerde planken zijn alom bruikbaar in diverse toepassingen. En niet alleen de houteigenschappen en afwerking spreken tot de verbeelding, maar ook de fantastische verhouding tussen prijs en kwaliteit is een van de handelsmerken van deze gedoubleerde planken uit steigerhout. Conclusie, met deze robuuste en tegelijkertijd strakke planken koop je een gevel of terras met veel voordelen waarvan je gedurende lange tijd kan genieten eens de eenvoudige plaatsing achter de rug is.

Meer informatie »

€ 51,40/ stuk

Gebruikt steigerhout geschuurd

Deze steigerhoutplanken geschuurd bezitten een robuuste uitstraling en tegelijk een vlak geschuurde afwerking die rustiek aanvoelt. Dit gebruikte steigerhout zorgt met zijn uitstraling meteen voor een authentiek gevoel in je woon- en tuinomgeving. Deze geschuurde steigerhoutplanken zorgen voor een naturelle oplossing om je terras, vlonder of gevel mee te bekleden. Deze charmevolle planken werden ongeveer 2 jaar gebruikt in in bouwconstructies. Op deze planken is er in gemetseld en gewerkt, zowel tijdens zonnige als regenachtige weersomstandigheden. Dit heeft zijn stempel achtergelaten op het hout waardoor ze over een verweerd karakter beschikken. De planken uit steigerhout zijn gefabriceerd uit Europees vuren, waardoor je het hout best nog eens behandelt om van een voortreffelijke stabiliteit te kunnen genieten. De planken werden eerst gesorteerd, opgelat en nadien perfect gedroogd. Ze hebben allemaal dezelfde afmeting en de koppen beschikken over bek en band of kramplaat. Het steigerhout werd geschuurd om op die manier over een mooi gladde afwerking te bezitten. Deze planken bezitten een verweerde look die wat betreft prijs-kwaliteitsverhouding ware uitblinkers zijn. Conclusie, deze warme steigerhouten planken maken meteen indruk met hun vlak geschuurde voorkomen. Ze zijn bovendien ook nog eens een topproduct op het gebied van kwaliteit. Door deze planken aan te kopen, bezit je verder ook nog eens een naturel product dat zijn nut in het verleden al voldoende bewezen heeft. Vandaag kan dit materiaal ook een kwalitatieve toepassing kan zijn voor je woonkamer of tuin.

Meer informatie »
promo

€ 10,45

€ 9,75/ stuk

Steigerhout nieuw

Mooie nieuwe steigerhouten planken die voor allerlei zelf te bouwen constructies gebruikt kunnen worden. Steigerhout is sterk, duurzaam en gaat mooie vergrijzen na verloop van tijd. De ideale houtsoort voor het zelf maken van een tafel, stoel, zitbank, lounge zetel, bed, bloembakken ... Dit steigerhout is van perfecte kwaliteit. De geschuurde afwerking geeft het zijn robuuste natuurlijke charme Beschikbare lengtes: 250 , 300 en 400 cm Breedte en hoogte (kan licht afwijken): 2.9 cm dik x 19.5 cm hoog

Meer informatie »

€ 13,30/ stuk

Steigerhout verouderd

Door middel van een mooie, grijze coating wordt de verouderde sfeer van de originele gebruikte steigerhouten nagebootst. Door de coating wordt de sfeer van vergrijst hout verkregen, zonder dat het hout eerst maanden buiten moet staan om te laten vergrijzen. Steigerhout is sterk, duurzaam en hierdoor de ideale houtsoort voor het zelf maken van een tafel, stoel, zitbank, lounge zetel, bed, bloembakken... Dit steigerhout is van perfecte kwaliteit. De geschuurde afwerking geeft het zijn robuuste natuurlijke charme. Beschikbare lengtes: 250, 300 en 400 cm Breedte en hoogte (kan licht afwijken): 2.0 of 2.9 cm dik x 19.5 cm hoog

Meer informatie »

Steigerhout

Steigerhout is zowat het meest toegepaste hout voor alle doe-het-zelvers die aan de slag willen gaan voor het zelf in mekaar timmeren van hun eigen tafel, stoel, zitbank, lounge, bed, kast, bloembak, terras, afsluiting, gevelbekleding, enzovoort. Het gebruik is eigenlijk eindeloos en wordt bepaalt door uw eigen creativiteit.

De naam steigerhout komt vooral voort van zijn originele gebruik, namelijk stellingbouw. Het hout is sterk en duurzaam maar toch licht van gewicht. Hierdoor kunnen aannemers in de bouw, gevel-, of schilderwerken de planken makkelijk omhoog steken om te verwerken op hoge stellingen. De oude verweerde gebruikte planken kregen vroeger op deze natuurlijke manier hun mooie kleur, verwering en patine door verf en cementresten.

Het is vooral door de ruwe, warme, natuurlijke charme van dit hout, dat steigerhout zo vaak wordt gebruikt voor verschillende constructies.
Steigerhout is bovendien heel duurzaam, waardoor je het zelfs onbehandeld zowel in de winter als zomer kan laten buiten staan.

Toch is er heel wat kwaliteitsverschil in steigerhout. De grote vraag en populariteit hebben ervoor gezorgd dat er goedkoop en minderwaardig vurenhout wordt aangeboden als steigerplanken. Dit hout heeft een veel kleinere duurzaamheid. De prijs is dan wel een pak lager, maar de kwaliteit helaas ook.

Wij bieden enkel eerste keuze steigerhout zoals douglas en oregon aan, met de verweerde, ruwe, fijnbezaagde afwerking. Door de grote aankoop van gigantische partijen kunnen we dit eerste keuze steigerhout ook aanbieden voor een heel lage prijs.

Steigerhout nieuw
Nieuw steigerhout zijn vers gezaagde planken. Dit zijn meteen ook de planken die gebruikt worden in de stellingbouw. Het hout heeft origineel een goudgele kleur die mooi zal vergrijzen als je ze niet behandeld bij buitengebruik. Gebruik je dit hout binnen, dan blijft de originele kleur behouden. De vergrijzing kan je bereiken door het hout te verven of behandelen met een grey wash. Hierdoor wordt de mooie natuurlijke vergrijsde uitstraling verkregen van buitenhout.

Steigerhout oud/verouderd
Door de gigantische populariteit van het originele gebruikte steigerhout zijn de gebruikte, met cement besmeurde planken, die veelal gebruikt worden door bouwvakkers, metsers en schilders voor het bouwen van stellingen, niet meer beschikbaar of veel te duur geworden.

Het nabootsen van deze veroudering door middel van een grijze coating op de steigerhouten planken, geeft meteen dezelfde verouderde, verweerde look die typisch is voor de gebruikte planken. Hierdoor hoeft u de nieuwe steigerhout planken niet eerst maanden buiten te zetten om een vergrijsde look te bekomen.

Verwerking
Steigerhout kan je best voor of na het verwerken lichtjes opschuren met schuurpapier. Hierdoor worden de laatste vezels en splinters verwijderd uit het hout, waardoor je geen schrik moet hebben om dit als tafel of zitbank te gebruiken.

Ben je op zoek naar de mooie, grijze uitstraling dan kan je ofwel het hout gewoon laten vergrijzen ofwel meteen behandelen met een grey-wash. Deze grey-wash optimaliseert verder ook de duurzaamheid. Een andere mogelijkheid om de duurzaamheid verder te verbeteren is door een vernis of een transparante beits.

Steeds schroeven of vijzen met roestvrije of inox vijzen, zodat het hout geen zwarte roestvlekken kan vormen.

Voorboren is aangeraden om te voorkomen dat het hout gaat splijten op de kopse kant.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO