Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

nieuw

€ 109,95

€ 99,95/m²

Thermo ayous blokprofiel dubbel 30 mm horizontaal/verticaal

Thermo ayous dubbel blokprofiel is nu ook te verkrijgen op een prachtige dikte van 30 mm! Hierdoor wordt een nog meer uitgesproken karakter verkregen, waarbij de nadruk ligt op de dikte van het hout. Door de thermische behandeling van het tropisch zachthout is de levensduur opgewaardeerd tot duurzaamheidsklasse 1. Door de modificatie van de celstructuur van het hout zijn deze dubbel blokprofielen zeer vormvast en stabiel. Bovendien koppelt men met de uitzonderlijke dikte van 30 mm ook een enorme stevigheid aan dit product. Een dubbel blokprofiel bestaat steeds uit 2 'blokjes' per plank. De planken passen steeds perfect in mekaar zodat steeds exact hetzelfde effect wordt verkregen. Dit met het voordeel van een snellere plaatsing. Een ander voordeel is de aanwezigheid van een tandgroef verbinding, waardoor het hout steeds maximaal vast zit in mekaar. Bovendien heeft thermo ayous net zoals tropische hardhoutsoorten geen knopen in het hout. Dit zorgt voor een zeer egale en strakke uitstraling. Daarnaast vergrijst deze houtsoort exact hetzelfde als tropische hardhoutsoorten. Het grootste voordeel van deze houtsoort schuilt hem in zijn voordelige prijs. De prijs van dergelijk thermisch behandeld tropisch zachthout is opmerkelijk goedkoper dan van tropisch hardhout. Toch heb je dezelfde unieke egale structuur van tropisch hout en dezelfde levensduur. Vandaar de grote populariteit van dit hout de laatste jaren. Afmeting: 30 mm dik x 130mm breed netto profiel: dubbel blokmotief met tand groef

Meer informatie »
nieuw

€ 79,95

€ 72,50/ m²

Thermo ayous blokprofiel triple 20 mm horizontaal / verticaal

Thermo ayous triple blokprofiel gevelbekleding, een nieuw product met opvallende interessante prijs. Dit blokmotief gevelprofiel is voorzien van 3 blokjes, met afgeronde hoekjes, waardoor deze houten planken zowel horizontaal als verticaal geplaatst kunnen worden. Bovendien zijn deze gevelplanken voorzien van een tandgroef systeem, die we ook kennen van de typische planchetten, waardoor ze naadloos op mekaar aansluiten, en zorgen voor een optimale stevige plaatsing. Aangezien de dikte van deze gevelbekleding beperkt is tot 20 mm, heeft dit een zéér gunstig effect op de prijs. De mooie profilering van deze thermisch behandelde ayous planken, zorgt nog steeds voor een voldoende diepte effect. De thermische behandeling van tropisch zachthout maakt dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1 - 2. Thermo ayous heeft net zoals tropische hardhoutsoorten geen knopen in het hout waardoor het een heel egale uitstraling heeft. Dit zachthout laat zich heel gemakkelijk verwerken. Wat betreft uitzicht ziet het hout er eenmaal vergrijsd, exact hetzelfde uit zoals afromosia en padouk. Het hout gaat na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen. Lengtes: volgens beschikbaarheid tussen 1.5 meter en 3.35 meter. De nettohoogte van 1 plank is 132 cm (= 7.55 lm/m²)

Meer informatie »
nieuw

€ 89,95

€ 82,50/m²

Thermo ayous blokprofiel triple 24 mm horizontaal/verticaal

Bent u op zoek naar een thermisch behandelde houtsoort en profilering waarmee u uw gevel in een strak, modern en warm jasje steekt? Dan is ons thermo ayous triple blokprofiel 24 mm dik zeker en vast het overwegen waard! Een triple blokprofiel is namelijk het een ideale profilering om een combinatie van een moderne en warme look te verkrijgen. Ayous is een tropische houtsoort en is daardoor volledig knopen- of noestenvrij. Op die manier verkrijgt u een zeer strakke uitstraling. Door de thermische behandeling van het tropisch zachthout is niet alleen de levensduur opgewaardeerd tot duurzaamheidsklasse 1 maar krijgt het hout ook een donkerbruine warme en typerende uitstraling. Door de modificatie van de celstructuur van het hout zijn deze triple blokprofielen ook enorm vormvast en stabiel. Een triple blokprofiel bestaat steeds uit 3 'blokjes' per plank. De planken passen steeds perfect in mekaar zodat steeds exact hetzelfde vloeiende effect wordt verkregen. Het grootste voordeel van deze houtsoort in dit profiel schuilt hem in zijn voordelige prijs gekoppeld aan een zeer degelijke dikte van 24 mm. De prijs van dergelijk thermisch behandeld tropisch zachthout is opmerkelijk goedkoper dan van tropisch hardhout. Toch heb je dezelfde unieke egale structuur van tropisch hout en dezelfde levensduur. Vandaar merken we dat de populariteit van thermo ayous de laatste jaren zeer sterk de lucht is in geschoten.

Meer informatie »

€ 99,95

€ 87,95/ m2

Thermo ayous blokprofiel triple 27 mm horizontaal/verticaal

Dit thermo ayous triple blokprofiel biedt een unieke uitstraling met een mooi diepte effect door een dikte van 27 mm. Thermo ayous heeft een warme doch strakke/moderne uitstraling. Door de thermische behandeling die dit hout gekregen heeft, is het hout opgewaardeerd tot duurzaamheidsklasse 1. Daarnaast zorgt de thermische behandeling er ook voor dat het hout zeer stabiel en vormvast wordt. Het triple blokprofiel bestaat steeds uit 3 ‘blokjes’ en kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden door de gelijke afschuining. Plaatst u de gevelbekleding horizontaal, dan krijgt u een mooie, dieptebenadrukkende afsluiting die strak en toch charmevol zal ogen. Het horizontale lijnenspel brengt uw zintuigen tot rust waar de verticale plaatsing van de bekleding uw interesse zal opwekken door zijn creatievere, hoogtebenadrukkende uitstraling. De planken zijn voorzien van een tand-groef verbinding. Dit zorgt voor een optimale, stevige bevestiging. De tand-groef verbindingen zorgen er ook voor dat het geheel er clean zal uitzien. Door het gebruik hiervan vloeien de planken naadloos in elkaar over. Thermo ayous is een tropische houtsoort die een thermische behandeling genoten heeft. Hierdoor zitten er geen knopen in het hout. Als het hout vergrijsd is, krijgt het dezelfde uitstraling als padouk en afromosia. Daarnaast is thermo ayous heel vlot te verwerken. Toch heb je dezelfde unieke egale structuur van tropisch hout en dezelfde levensduur.

Meer informatie »
promo

€ 79,65

€ 72,40/ m²

Thermo ayous latten (op stock)

De thermische behandeling van tropisch zachthout maakt dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1 - 2. Thermo ayous heeft net zoals tropische hardhoutsoorten geen knopen in het hout waardoor het een heel egale uitstraling heeft. Dit zachthout laat zich heel gemakkelijk verwerken. Wat betreft uitzicht ziet het hout er eenmaal vergrijsd, exact hetzelfde uit zoals afromosia en padouk. Bij de 'Multi' gevelbekleding wordt gebruik gemaakt van verschillende breedtes van planken. Hierdoor wordt een bijzonder mooi, speels en creatief effect verkregen. De ayous multi wordt ook wel eens het barcodeprofiel genoemd. Deze trend is de laatste jaren enorm populair geworden. Standaard bieden wij deze planken aan in een mix van 45, 90 en 135 mm breed. (1/3 van elke breedte). Deze versie wordt dan ook gestockeerd, mits tussentijdse verkoop. Daarnaast bieden we ook de verschillende breedtes afzonderlijk aan. Je hebt dus ook volledig de vrije keuze om slechts met één breedte te werken of andere combinaties te overwegen. Deze planken zijn rechthoekig geschaafd. Ideaal voor zowel horizontale als verticale toepassingen. Het hout gaat na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen. Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 2 en 6 meter. De prijs per m² is berekend met 1 cm voeg tussen de latten.

Meer informatie »

€ 78,15/ m²

Thermo ayous latten / planken

Thermo ayous heeft net zoals tropische hardhoutsoorten geen knopen in het hout waardoor het een heel egale uitstraling heeft. De thermische behandeling van tropisch zachthout maakt dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1-2. Dit zachthout laat zich heel gemakkelijk verwerken. Wat betreft het uitzicht ziet het thermohout er eenmaal vergrijsd, exact hetzelfde uit zoals afromosia en padouk. Deze latten zijn perfect voor een verticale plaatsing maar kunnen ook horizontaal geplaatst worden. De open voeg tussen de latten laat het hout extra tot zijn recht komen en geeft uw gevel een heel strakke uitstraling. Deze maatwerklatten hebben rechte hoeken en standaard beschikbaar in 2 cm dik en 4 - 5 - 6 - 8 - 10 - 12 of 16.5 cm breedte. Andere breedtes of diktes op aanvraag beschikbaar. Deze latten worden steeds uit 1 brede plank van 165 mm gehaald. Dit wil zeggen: De latjes van 40 mm dienen steeds gecombineerd te worden met latten van 120 mm. indien u kiest voor 50 mm breedte, dient u steeds per 3 latten aan te kopen. Latten van 60 mm kunnen enkel gecombineerd worden met 100 mm. Kiest u voor thermo ayous latjes van 8 mm, zal u steeds per 2 planken dienen aan te kopen. De breedste latten van 165 mm kan u dus alleen aanschaffen. De prijs per m² is steeds verrekend incl. 1 cm open voeg. Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 3 en 6 meter. Mail ons voor uw gewenste lengte.

Meer informatie »

€ 91,50/ m²

Thermo ayous latten z-profiel met voeg

De thermische behandeling van dit tropisch zachthout maakt dat deze gevelbekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1 - 2. Thermo ayous heeft net zoals tropische hardhoutsoorten geen knopen in het hout waardoor het een heel egale uitstraling heeft. Dit zachthout laat zich heel gemakkelijk verwerken. Wat betreft uitzicht ziet het hout er eenmaal vergrijsd, exact hetzelfde uit zoals afromosia en padouk. Deze thermo ayous latten (Z-profiel) overlappen mekaar waardoor een effect wordt verkregen van allemaal aparte latten, maar dit met een gesloten systeem. Er is dus geen open voeg tussen de latten. Deze latten kunnen zowel horizontaal of verticaal gebruikt worden en zorgen voor een heel moderne uitstraling van uw gevel. Voor een uniek effect kan je deze latten ook combineren waarbij je creatief kan omgaan met de plaatsing van verschillende breedtes van deze planken. Beschikbare breedtes; 4 cm (3.5 + 0.5cm voeg) = 25 lm/m² 5 cm (4.5 + 0.5cm voeg) = 20 lm/m² 7 cm (6.5 + 0.5cm voeg) = 14.29 lm/m² 9 cm (8.5 + 0.5cm voeg) = 11.11 lm/m² 15.5 cm (15 + 0.5cm voeg) = 6.45 lm/m² Deze planken worden uit 1 plank van 16 cm gezaagd. Hierdoor dienen we steeds planken van 5 cm en 9 cm en planken van 4 cm en 10 cm te combineren. Planken van 7 cm en 15.5 cm kunnen apart besteld worden. 7 cm in veelvouden van 2. Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 3 en 6 meter.

Meer informatie »
promo

€ 95,60

€ 86,90/ m2

Thermo ayous latten z-profiel met voeg (op stock)

De thermo ayous latten z-profiel met voeg die we op stock hebben behoren tot duurzaamheidsklasse 1. Door de thermische behandeling verandert de celstructuur van het tropische zachthout waardoor deze een pak duurzamer wordt. Het grote voordeel van thermo ayous, is dat deze geen knopen bevat. Dit zorgt ervoor dat je een egalere look krijgt. Na verloop van tijd zal dit hout prachtig vergrijzen. Deze thermo ayous latten (Z-profiel) overlappen elkaar zodat je een zicht krijgt van allemaal aparte latten. Daarenboven is het een gesloten systeem. Daardoor heb je geen open voeg tussen de latten. De thermo ayous latten zorgen voor een heel moderne, nette uitstraling van uw gevel. Best wordt er voor deze latten in wildverband gewerkt. Er kan namelijk niet gekozen worden uit lengtes. De lengtes worden meegegeven volgens beschikbaarheid. Deze lengtes kunnen variëren van 1,25 meter tot 5,5 meter.

Meer informatie »

€ 95,85/ m²

Thermo ayous parallellogram

De thermische behandeling van het thermo ayous tropisch zachthout maakt dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1-2. Thermo ayous heeft net zoals tropische hardhoutsoorten geen knopen in het hout waardoor het een heel egale uitstraling heeft. Dit zachthout laat zich heel gemakkelijk verwerken. Wat betreft uitzicht ziet het hout er, eenmaal vergrijsd, exact hetzelfde uit zoals afromosia en padouk. Deze thermo ayous parallellogram is perfect voor een horizontale plaatsing maar kan ook verticaal geplaatst worden. De open voeg tussen de latten laat het hout extra tot zijn recht komen en geeft uw gevel een heel strakke uitstraling. Parallellogramvormige latten met rechte hoeken met afmetingen 19 x 45-50 mm. De prijs per m² is steeds verrekend incl. 1 cm open voeg. De nettohoogte van 1 plank is 45 mm (=18.18 lm/m²). Het hout gaat na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen. Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 3 en 6 meter.

Meer informatie »
promo

€ 64,95

€ 63,50/ m²

Thermo ayous planchet - 4zijdig tandgroef

De behandeling van tropisch zachthout maakt dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1-2. Thermo ayous heeft net zoals tropische hardhoutsoorten geen knopen in het hout waardoor het een heel egale uitstraling heeft. Dit zachthout laat zich heel gemakkelijk verwerken. Wat betreft uitzicht ziet het hout er, eenmaal vergrijsd, exact hetzelfde uit zoals afromosia (afrormosia) en padouk (padoek, padouck). Prachtig als gevelbekleding of als tuinwand. Deze planchetten zijn voorzien van tand en groef (V-groef of mussenbek/visbek) voor een mooie aaneensluiting van de planken, wat zal zorgen voor een subliem eindresultaat van uw project. NIEUW: planchetten met 4 zijdig TANDGROEF Beschikbaar in dikte 20 mm, lengtes tussen 3 en 6 meter volgens beschikbaarheid. Netto hoogte van 1 plank: 13cm (=7.7 lm/m²) of 13,4cm (7,46lm/m²) of 15cm (=6.45 lm/m²). Planchetten met 4zijdig TG krijg je steeds in mix van lengtes tussen 1.8 en 2.5m. Planchetten in thermo ayous kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Het hout gaat na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen. Best houdt u er bij het doorvoeren van uw bestelling wel rekening mee dat de planchetten met 2-zijdige en 4-zijdige tand en groef niet met mekaar gecombineerd kunnen worden.

Meer informatie »

€ 110,20/m²

Thermo ayous quatro blokprofiel horizontaal/verticaal

Na een enkel, dubbel en triple blokprofiel kan u nu ook bij ons terecht voor een kwatro blokprofiel in de prachtige houtsoort thermo ayous voor de bekleding van uw gevel. Dit blokmotief gevelprofiel is voorzien van 4 mooie fijen blokjes met afgeronde hoeken. Hierdoor is het ideaal voor zowel verticale als horizontale plaatsing. Deze planken zijn bovendien voorzien van overlap-gedeelte voor een perfecte opeenvolging. Daardoor sluiten deze planken naadloos op mekaar aan en kunnen ze met een optimale stevigheid geplaatst worden. Extra stevigheid wordt bij deze planken eveneens verkregen door de robuuste dikte van 26 mm. De mooie profilering van deze thermisch behandelde ayous planken, zorgt niet alleen voor een mooi diepte effect, maar bovendien voor een mooie donkere voeg, door de korte tussenafstand tussen de blokjes. Deze gevelbekleding behoort door zijn thermische behandeling tot duurzaamheidsklasse 1. Thermo ayous heeft net zoals tropische hardhoutsoorten geen knopen in het hout waardoor het een heel egale uitstraling heeft. Wat betreft uitzicht ziet het hout er eenmaal vergrijsd, exact hetzelfde uit zoals afromosia en padouk. Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 3 en 5 meter.

Meer informatie »

€ 80,70/ m²

Thermo ayous siding

De thermische behandeling van tropisch zachthout maakt dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1 - 2. Thermo ayous heeft net zoals tropische hardhoutsoorten geen knopen in het hout waardoor het een heel egale uitstraling heeft. Dit tropisch zachthout laat zich heel gemakkelijk verwerken. Wat betreft uitzicht ziet het hout er, eenmaal vergrijsd, exact hetzelfde uit zoals afromosia en padouk. Deze gevel siding zijn voorzien van een schuin aflopende structuur met een kleine uitsparing onderaan. Door de kleine overlapping en de afschuining van het hout wordt steeds een perfect afwatering verkregen. Hierdoor is dit profiel (Zweeds rabat, gevel siding) heel populair als bekleding van luxueuze bijgebouwen en moderne aanbouwen. Het hout gaat na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen. Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 3 en 6 meter. Netto hoogte: 15 cm (= 6.66 lm/m²)

Meer informatie »

Thermo Ayous

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Thermo ayous is een tropische zachthoutsoort, die de laatste jaren enorm populair is geworden. Als alternatief voor tropische hardhoutsoorten is deze houtsoort perfect wegens een veel betere prijs. Gekende tropische hardhoutsoorten zoals padouk en afromosia zijn de laatste 10 jaar enorm duur geworden, waardoor er een noodzaak is ontstaan naar goedkopere alternatieven.
Aangezien thermo ayous een zachthoutsoort is (zoals dennenhout) heeft het een open celstructuur waardoor het de mogelijkheid heeft om thermisch te behandelen/verduurzamen. Dankzij deze stoom- of hitte behandeling heeft het hout, net zoals thermowood grenen, eenzelfde duurzaamheid verkregen als tropisch hardhout: zijnde klasse 1 - 2. U mag er dus op rekenen dat uw thermo ayous houten gevel tientallen jaren onderhoudsvrij zal meegaan.

Thermo ayous ziet er dan ook exact hetzelfde uit zoals andere tropische hardhoutsoorten zoals padouk, afromosia , ... Het hout heeft eenzelfde zachte onopvallende tekening bestaande uit lange lijnen. In tegenstelling tot het grenen thermowood vertoont het hout geen 'knopen'. Na de ecologische warmtebehandeling heeft het hout een warme bruine kleur, die snel zal veranderen naar goudgeel om uiteindelijk mooi te vergrijzen. De uitstraling is dus volledig gelijk aan tropisch hardhout met eenzelfde egale vergrijzing. Het verschil met klassiek hardhout is dus, eenmaal vergrijsd, niet op te merken.

Een ander voordeel van thermisch hout is het gewicht. Het is makkelijk te verwerken en dus ideaal als bekleding van gevels van huizen, tuinhuizen en strakke moderne bijgebouwen.

De thermo ayous planken zijn beschikbaar in heel wat profielen. Thermowood latten in verschillende breedtes voor verticale plaatsing met open voeg, parallellogrammen voor horizontale plaatsing met open voeg,... Vooral het dubbel blokprofiel voor een gesloten systeem, geeft een bijzonder mooie look aan uw gevel of bijgebouw.

Thermo hout wordt het best vastgemaakt tegen de achterliggende structuur door middel van fijne nagels, minibrads genaamd. Hou er steeds rekening mee om te werken met inox materiaal, zodat er geen zwarte vlekken kunnen optreden op het hout door roesten van het metaal. De achterliggende structuur voorzie je best elke 40 cm. De beste fixatie bereik je door het hout niet alleen te schieten met deze inox nagels, maar tevens ook wat lijm te doen op de achterliggende structuur. Dit kan PU-lijm, houtlijm of siliconenlijm zijn.

Thermowood hoeft geen verdere behandeling of onderhoud. Enkel als u de originele kleur wenst te behouden kunt u het hout vernissen of beitsen. Als het hout mag vergrijzen, hoeft u dus niets te doen.

Een perfecte betaalbare houten gevelbekleding tegen de beste prijs!

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO