Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 47,77/ stuk

Aluminium bovenprofiel voor plankenschermen horizontaal

Heb je liever een iets strakkere tuinafscheiding? Door je tuinwand af te werken met deze aluminium bovenregels of U-profielen krijg je een modern geheel, deze profielen worden geplaatst in combinatie met de bijhorende aluminium gleufpalen. Deze aluminium profielen kunnen gebruikt worden bij tuinschermen en tand en groefplanken. Ze zijn zeer makkelijk te monteren op de bovenkant van de tuinafscheiding. De profielen worden bevestigd aan de palen door middel van druknagels in kunststof. Deze aluminium bovenregels zijn beschikbaar in verschillende kleuren en zijn geschikt voor horizontale plaatsing van de schermen. De bovenregels zijn beschikbaar in de kleuren: naturel geanodiseerd, zwart ral 9005 of grijs ral 7030. Om een hoek te vormen bij gebruik van deze bovenregel kan je het L-profiel (incl. inox schroef) LHBLS gebruiken, deze zijn eveneens geschikt om een niveau verschil te maken bij de gleufpalen GL48, GL51 en GL54. Afmetingen: BLS60: 80 x 64 x 80 x 2220 mm (geschikt voor gleufpalen GL23, GL30 en GL36) BLS70: 40 x 75 x 40 x 2100 mm (geschikt voor gleufpalen GL48, GL51 en GL54) LHBLS: 46 x 60 x 40 mm (L-profiel om een hoek te vormen bij bovenregels)

Meer informatie »

€ 43,41/ stuk

Aluminium profielen voor tuinwand verticaal

Heb je liever een iets strakkere tuinwand? Door je wand af te werken met deze aluminium boven- en onderregel krijg je een strak en modern geheel, deze profielen kunnen geplaatst worden in combinatie met de bijhorende aluminium gleufpalen of hardhouten palen. Zo is je tuinwand tot in de puntjes afgewerkt tot een stevig en stijlvol geheel. Deze boven- en onderregel is beschikbaar met: Gleufbreedte 30 mm, geschikt voor tand en groefplanken van 28 mm dik. Gleufbreedte 23 mm, geschikt voor tand en groefplanken van 21 mm dik. De boven- en onderregels zijn beschikbaar in de kleur zwart (RAL9005). Afmetingen: h. 70/43 x b. 46 x l. 1840 mm met gleuf van 23 of 30 mm. Deze onder- en bovenregel worden horizontaal gemonteerd tegen de verticale hardhouten of aluminium palen. De planken/planchetten worden niet vastgeschoten tegen een houten structuur, maar de planken zitten tussen de horizontale onder- en bovenregel gefixeerd. Na het plaatsen van de palen, de betonplaat en de boven en onderligger kan je eenvoudig de tand en groef planken tussen de boven- en onderregel schuiven. Doe dit door deze eerst in de bovenregel te schuiven, vervolgens in de onderregel en laat zakken.

Meer informatie »

€ 16,45/ stuk

Beton platen

Deze betonplaten hebben de kenmerkende lichtgrijze beton kleur. ze passen perfect in onze betonpalen met een gleuf van 30 en 55 mm. Door de gleuf van de betonpaal blijft deze mooi op zijn plaats zitten. Als de paal geen voorziening heeft voor een betonplaat (grenen paal/ alu paal/ ..) kan je de betonplaat best afslijpen op maat zodat ze mooi tussen de palen past. De plaat kan je dan aan de voor en achterzijde fixeren met beton/stabilisé zodat deze mooi op zijn plaats blijft zitten. Betonplaten zijn beschikbaar in volgende afmetingen: - hoogte 30 en 40 cm - lengte: 180 , 200 en 245 cm - dikte: 3 of 3,5 cm Betonplaten: 1 zijde gepolijst , 1 zijde grof. Betonplaten 25 cm hoog: 3,5 cm dik Betonplaten 30 cm hoog: 3 cm dik Betonplaten 40 cm hoog: 3,5 cm dik

Meer informatie »

€ 3,60/ stuk

Betonplaathouder u-vorm

Een betonplaathouder is een plastieken U-vorm met een hoogte van 28 cm. Deze houder kan de langs de binnenzijde van de palen worden vastgevezen. Hiertussen kan de betonplaat dan geplaatst worden. Aangezien de betonplaat mooi vastzit tussen de U-profielen en rust op de grond, kan deze zich niet verplaatsen, ze hoeft dus niet extra gefixeerd te worden met stabilisé of beton.

Meer informatie »

€ 4,57/ stuk

Betonplaathouder voor alu-wood gleufpalen

Deze betonplaathouders uit inox zijn voorzien van een zelfborende inox schroef en worden gebruikt met de alu-wood gleufpalen. De betonplaathouder hoeft enkel maar op de paal geschroefd worden. De houders worden gemonteerd in de gleuf van de alu-wood palen. Op de begin en eindpaal plaats je 1 betonplaathouder, op de tussenpalen plaats je er steeds 2. Afmetingen: 30 x 22 x 54 mm (voor gleufpalen GL23, GL30 en GL36) 30 x 22 x 63 mm (voor gleufpalen GL48, GL51 en GL54) Materiaal: Inox Kleur: naturel

Meer informatie »

€ 41,15/ stuk

Bindapparaat

Een bindapparaat is een heel handig toestel om de wilgenmatten, rietmatten, boomschorsmatten, bamboematten of heidematten mee vast te binden tegen de achterliggende structuur. De bijhorende draadjes zijn voorzien van 2 openingen op het einde. Met het bindapparaat kan je deze openingen makkelijk vastnemen. Door een trekbeweging te maken, zal het ijzerdraadje zichzelf aanspannen door middel van een draaibeweging. Een onmisbaar extraatje voor de plaatsing van grote lengtes decoratieve matten. De spandraadjes zijn beschikbaar in groen en zwart. Lengtes beschikbaar van 16 en 20 cm. Voor de spaanse heidematten adviseren we lengte 20 cm, zodat ze voldoende groot zijn. Voor de andere matten is lengte 16 cm voldoende.

Meer informatie »

€ 0,45

L-ijzer

L-ijzers of beugels worden gebruikt om klassieke tuinschermen in dennenhout, eik of hardhout te bevestigen tegen houten palen. Per scherm kan je hiervoor 4 of 6 beugels gebruiken. (2 of 3 per zijkant) Deze L-vormige bevestigingsijzers zijn beschikbaar in - gegalvaniseerd metaal - inox

Meer informatie »

€ 6,02/ stuk

L-profiel voor niveauverschil met bovenregels alu-wood

Met deze L-profielen is het mogelijk om een niveauverschil te maken met je tuinafscheiding bij gebruik van de alu-wood bovenregels BLS60/70. De profielen zijn inclusief RVS schroef. Afmetingen: LNVBLS60/23: 21 x 60 x 40 mm LNVBLS60/30/36: 28 x 60 x 40 mm Materiaal: Aluminium T66 Kleur: naturel Plaatsing en tips: Plaats het L-profiel (LNVBLS60/70) in de gleuf van de alu-wood gleufpaal op de gewenste hoogte en bevestig met bijgeleverde schroef. Plaats de planken en blijf 2-3 cm onder het L-profiel. Sluit de gleuf boven het profiel af (met een op maat gezaagde gleufafdichting (GA-GL30-36 of GA-GL48-54) en plaats de afsluitdop op de paal. Plaats de bovenregel en bevestig de druknagel.

Meer informatie »

€ 41,27/ stuk

U-profiel voor bamboematten

Deze U-profielen worden vooral gebruikt in combinatie met bamboematten. Ze kunnen zowel onderaan als bovenaan geplaatst worden. Door plaatsing van het U-profiel bovenaan, kan er geen water in de bamboe stokken komen waardoor de levensduur geoptimaliseerd wordt. Om de bamboematten mooi gelijk te ondersteunen, kan je ze ook plaatsen in dezelfde U-profielen. Hierdoor hebben ze een vaste steun waardoor ze steeds op dezelfde hoogte zullen staan. Door het boren van kleine gaatjes in het onderste profiel, kan regenwater weg. Hierdoor zullen de bamboestokken ook onderaan niet rotten. Beschikbaar in gegalvaniseerd of onbehandeld metaal. De onbehandelde versie krijgt al snel een mooie rood/bruine roestkleur waardoor deze mooi combineert met zowel de naturelle als bruine matten en ze mooi opgaat in de omgeving. Steeds per set van 2 stuks en beschikbaar in verschillende lengtes.

Meer informatie »

Toebehoren Tuinafsluiting

Om uw tuinafsluiting op een ecologische en duurzame manier af te werken, hebben we verschillende toebehoren en extra’s in ons assortiment.

Een betonplaat onderaan uw tuinscherm verhoogt de duurzaamheid van uw project enorm. Op die manier blijft het hout van uw tuinscherm van de grond en komt het niet in contact met vochtige aarde en schimmels. Een beton plaatsen is dus zeker een ecologische en duurzame keuze, want uw project gaat veel langer mee.

Om de boven- en onderkant van uw houten bekleding beter te beschermen, kan u gebruik maken van de aluminium U-profielen. Deze houden regenwater weg van de kopse binnenkant van uw bekleding en vermijdt dus schimmelvorming in het hout. Het egale, zwarte metaal geeft ook een prachtig contrast met de warme houtkleur en golvende houttekening.

Om tuinschermen stevig aan de vierkante palen te bevestigen, raden we u aan om gebruik te maken van L-ijzers en schroeven. Deze zijn correct behandeld zodat ze niet roesten na verloop van tijd en zijn heel eenvoudig aan te brengen op uw project.

Kortom, enkele van deze toebehoren zijn cruciaal om een ecologische en duurzame tuinwand te creëren in uw tuin.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO