Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

promo

€ 250,70

€ 234,30/ stuk

Hardhout FSC® tuinscherm

Deze hardhouten tuinschermen zorgen voor een warme uitstraling, ze ogen mooi en zijn ook nog eens vrij eenvoudig te monteren. Deze tuinschermen zijn vervaardigd uit Keruing hardhout. Deze hardhoutsoort is afkomstig uit Zuidoost-Azië. Het hout werd kunstmatig gedroogd om een hoge stabiliteit en kwaliteit van het hout te verkrijgen. Dit hout heeft het FSC® certificaat en is dus afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De hardhouten latten zijn horizontaal bevestigd, geschaafd en RVS geschroefd. Na verloop van tijd zal het scherm gaan vergrijzen onder invloed van de zon, echter de duurzaamheid blijft onveranderlijk in stand. Deze schermen zijn 3,6 cm dik, 180 centimeter hoog & 180 centimeter breed. RVS geschroefd. Plaatsing is mogelijk tussen aluminium-, houten of betonnen palen die al dan niet voorzien zijn van een betonplaat.

Meer informatie »

€ 640,85/ stuk

Hardhouten tuindeurkader

Een hardhouten tuindeurkader is de perfecte basis om mee aan de slag te gaan als u zelf een tuinpoortje wilt maken. U kan hiermee alle kanten uit op vlak van bekleding en uitvoering waarbij uw eigen creativiteit de grens is. Voor de bekleding kan je vooral terecht bij onze rubriek over gevelbekleding om een poortje te gaan creëren in dezelfde sfeer als bijvoorbeeld uw gevelbekleding, tuinwand of reeds geplaatste tuinschermen. De mogelijkheden zijn ontzettend groot! Alle maatwerk is mogelijk voor een poortje op uw specifieke afmetingen. Exclusief hang- en sluitwerk en klinkstel met cilinderslot (apart aan te kopen bij toebehoren). Voorzien van een slotkastuitfrezing. Afmetingen kader: 4,5 centimeter dik en 14,5 centimeter breed. Het kader is met pen en gat verbonden. Houtsoort: padouk of afromosia ( ook beschikbaar in eik op aanvraag) Leveringstermijn: 4 - 8 weken

Meer informatie »

Hardhout FSC ®

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Hardhouten tuinschermen worden vooral geprezen voor hun hoge duurzaamheid. In tegenstelling tot geïmpregneerde tuinschermen heeft hardhout een véél grotere duurzaamheid, een mooiere houttekening en is er geen chemische behandeling nodig om de duurzaamheid te verlengen.

Hardhouten tuinpanelen zijn vooral gekend in houtsoort keruing, bankirai of zelfs padouk en afromosia. Lauro Preto is een minder bekend houtsoort, maar zijn onbekendheid maakt hem heel betaalbaar. Deze houtsoort behoort tot duurzaamheidsklasse 2 waardoor u zeker bent van een levenslange levensduur. Bovendien is deze houtsoort beschikbaar met een FSC-label, waardoor u zeker bent van een betrouwbaar verantwoord bosbeheer.

Deze klassieke tuinpanelen hebben een bruinachtige kleur, die mooi gaat vergrijzen onder invloed van zon en regen. De prijs van deze schermen wordt bepaald door de duurzaamheid van het hout en de bekendheid of populariteit van het hout. Gezien Louro Preto weinig gekend is en dus in veel gevallen onbemind, heeft u met deze houtsoort een uiterst sterke en duurzame afsluiting met en perfecte prijs-kwaliteitsverhouding.

Plaatsing van deze panelen wordt steeds gedaan tegen hardhouten palen, zowel fijnbezaagd als geschaafd. De planken van de schermen zijn geschaafd waardoor dit scherm het best tot zijn recht komt met geschaafde azobe palen.

Deze palen mogen rechstreeks in de grond geplaatst worden, ca. 60 - 70 cm diep. Plaatsing van de palen steeds best voorzien in stabilisé of beton. De schermen worden dan met 3 L-ijzers per kant tegen de palen bevestigd, dus 6 L - ijzers per tuinscherm.
Aan de onderkant van de schermen kan optioneel een betonplaat worden voorzien.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO