Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

promo

€ 199,00

€ 138,00/ pak

Dennen plateaus massief 4 cm dik

Onze sparren houten planken/plateaus kunnen dankzij hun perfecte droging op een polyvalente manier verwerkt kunnen worden in allerlei landelijke realisatie zoals tafels, zitbanken of ander creatieve constructies. Deze dennen houten bladen zijn uniek door hun perfecte droging, en hun uitzonderlijke dikte, breedte en lengte , waardoor je steeds een uniek project bekomt. Bovendien zijn ze een pak aantrekkelijker in prijs dan eikenhout, en bovendien véél gemakkelijker te hanteren. Deze platen zijn prachtig van kleur, en zullen bij blootstelling in zon en regen mooi vergrijzen. Nagenoeg geen knopen/kwasten in het hout voor een chique uitstraling. Dankzij perfect droog hout is de kans op schotelen/zetting van het hout minimaal. Deze planken zijn volledig geschikt voor binnen- buitengebruik met eventuele toevoeging van een laagje olie of beits. Hou wel in het achterhoofd dat hout nog altijd een levende en niet te voorspellen grondstof is (buitengebruik).De fijnbezaagde planken schuur je best op voor het mooiste resultaat. De planken zijn 100% natuurlijk, gezaagd uit stammen, zonder enige selectie, waardoor een kopse scheur of plaatselijk een minder mooi oppervlak niet uitgesloten is. Opgelet, Nog slechts een paar stuks beschikbaar Indien verzending, is er géén retour/ omruiling mogelijk. Indien ophaling, kan u zelf uitkiezen mits zelf herstapelen.

Meer informatie »

€ 98,85/ stuk

Dennen tafelblad 3 cm dik ca. 36-38 cm breed

Ben je op zoek naar een tafelblad, traptreden of houten venstertabletten aan een betaalbare prijs? Dan zijn deze planken uit 1e keus zilverspar perfect. Je kunt ze ook verwerken als onderdak, of schaven naar brede vloerplanken. Het hout heeft middelgrote knopen die typisch zijn voor naaldhout. Dat zorgt voor de typisch landelijke charme. Sparren groeien relatief snel en zijn zeer elastisch. Daarom is het hout, net als eik en lariks, gegeerd voor allerlei soorten constructies. Binnenshuis zijn deze planken perfect te gebruiken, bijvoorbeeld voor deuren en meubels. Ze bezitten een charmante, verweerde uitstraling met grote knopen en knoesten, en een gevarieerd kleurenpalet, dat zich bevindt tussen het goudbruine van eik en het zalmroze van lariks. Het hout van de zilverspar (dennenhout) heeft een fijne structuur en is van vergelijkbare kwaliteit als vurenhout. De stammen worden verzaagd tot planken van circa 36-38 cm breed en 3 cm dik. De planken zijn +/- 6 meter lang.

Meer informatie »
promo

€ 625,00

€ 495,00/ stuk

Dennen tafelblad verlijmd met valkanten links + rechts

Geniet vanaf nu van onze robuuste, kwaliteitsvolle dennenhouten tafelbladen met valkanten links en rechts. Een dergelijk blad, bestaande uit 3 aaneen gelijmde dennen houten planken, is de perfecte oplossing om een tafel in landelijke stijl eigenhandig te vervaardigen en geld uit te sparen. Bovendien zijn ze een lust voor het oog en een budgetvriendelijk alternatief voor eik. De bladen bezitten links en rechts een natuurlijke, ruwe valkant die je eventueel zelf nog kan opschuren. Ze zijn verder ook uitermate geschikt voor zowel binnen als buiten, eventueel in combinatie met behandelingsproduct. De blauwe schijn die te zien is op het hout, zal na verloop van tijd vergrijzen. Dit tafelblad uit dennenhout is uniek doordat het windgedroogd (niet kunstmatig) is en bijgevolg een mindere kans bevat op schotelen. Toch hou je er als aandachtspunt best rekening mee dat hout nog steeds een levende en onvoorspelbare materie is, waardoor trekken toch niet volledig uitgesloten is. Kortom, deze boomstamtafelbladen zijn een unicum door de wijze waarop ze gedroogd werden in combinatie met hun lengte en breedte. Tijd om op zoek te gaan naar een gepast onderstel naar jouw voorkeur om zo de tafel van je dromen te realiseren! opgelet, slechts enkele beschikbaar !!!

Meer informatie »

€ 176,30/ stuk

Douglas robuust

Heb je nood aan een blad voor jouw tafel of zitbank in douglas met een robuuste en charmevolle look aan een betaalbare prijs? Dan ben jij ongetwijfeld bij ons aan het juiste adres voor onze bladen met dikte 5,8 centimeter, breedte van 50 centimeter en lengte van 3 meter. Deze houtsoort zorgt meteen voor een warme en tegelijk landelijk karakter in je leefomgeving. Deze robuuste bladen uit de halfharde houtsoort douglas bieden de uitlezen oplossing als tafelblad of zitbank. Deze ecologische Douglas bladen zijn afkomstig uit Nederland en worden er handmatig geselecteerd zodat je de meest levendige kleurschakeringen bezit. Douglas is zeer gekend als tuinhout. Dit komt door zijn uiterst duurzame structuur. Wij kozen ervoor om ze voor totaal andere doeleinden te gebruiken. De stammen worden verzaagd tot platen van circa 50 mm. Kortom, Douglas is een uiterst duurzame houtsoort die voor heel veel doeleinden kan dienen. En bovenal: douglas is goedkoper dan eik en hoeft niet eens onder te doen wat betreft kwaliteit. We kunnen algemeen besluiten dat de scherpe prijs-kwaliteitsverhouding een ontzettend grote troef is van deze houtsoort en bijgevolg van dit houten blad. Met dit materiaal ben je meteen klaar om een kwaliteitsvol product te vervaardigen die garant staat voor jarenlang gebruik. Gedroogd tot ca. 16-18%.

Meer informatie »

€ 258,90/ stuk

Eiken robuust

Wil je een houten plank aan te schaffen voor jouw zitbank in eik voor een robuuste uitstraling? Dan kan jij bij ons terecht voor onze landelijk bladen met een dikte van 58 mm om een warme en landelijke sfeer te creëren binnen je leefomgeving. Onze eiken bladen bieden de ideale oplossing als tafelblad of zitbank binnen jouw woning of tuinomgeving in plattelandsstijl. De Amerikaanse Eik is een hardhoutsoort die vele toepassingen kent. Zo wordt het gebruikt voor vloeren, meubels, keukens en houten bijgebouwen. Wij hebben gekozen voor robuuste Eiken stammen. Deze stammen werden in samenwerking met Staatsbosbeheer geselecteerd en gezaagd. Door de gevarieerde groei hebben deze stammen een unieke kleurschakering en veel noesten. Dit maakt de stammen zeer geschikt voor de productie van meubels en vele andere. Kortom, dit materiaal bezit de eigenschap veelzijdig te zijn. Conclusie, dit product kenmerkt zich warm blad waarvan je nog jarenlang kan genieten. De scherpe prijs in combinatie met een hoge kwaliteit zorgt nog eens voor een extra meerwaarde. Koop hem nu en geniet van alle voordelen van dit authentieke blad! Gedroogd tot ca. 12%

Meer informatie »

€ 469,90/ stuk

Eiken tafelblad massief boomstam 40 mm

Met een boomstam tafelblad haal je een echt paradepaardje in huis. Dankzij de natuurlijke vorm zorgt een massief eiken boomstamblad voor een originele speelse 'touch' in je interieur. Een boomstamtafel is een ware eyecatcher en past in vrijwel iedere woonstijl. Of je nu van landelijk, modern of klassiek houdt. Dit rustiek-massief eiken tafelblad is tijdloos en ruim toepasbaar. Deze rustiek massief eiken bladen met boomstameffect zijn zeer duurzaam en hebben elk een eigen 'look'. Zo zijn grote knopen in het hout toegelaten en is er een minimum aan spint aanwezig. De tafelbladen zijn reeds fijn geschuurd, hebben een dikte van 40 mm en zijn nagenoeg foutloos doordat de knopen zijn opgevuld met vulmiddel. De lamellen zijn tussen de 50 en 150 mm breed. Een eiken blad met middelgrote lamellen vormt een sfeervol blad met een luxe accent. Speciaal om het eiken tafelblad optimaal voor te bereiden op het eventueel 'werken' van het hout is dit voorzien van staalprofielen (ijzeren strips). Hierbij wordt het tafelblad aan de onderzijde - aan beide 'kopse kanten' voorzien van een staalprofiel. Deze stalen profielen zijn zwart gepoedercoat en worden circa 20 cm ‘uit de kant’ geplaatst. Een eiken boomstamtafel is tijdloos, robuust en authentiek. Deze eiken rustieke tafelbladen zijn verkrijgbaar met of zonder staalprofielen en beschikbaar in verschillende afmetingen. De onderstellen zijn apart te bestellen.

Meer informatie »

€ 619,10/ stuk

Eiken tafelblad massief ovaal 40 mm

Tafels in eik zijn tijdloos, stijlvol én duurzaam. Deze tafelbladen zijn ovaal, omdat er geen hoeken aan deze bladen zijn, zorgen ze voor een minder formele en strakkere uitstraling dan rechthoekige tafels. Een ovale eettafel is ideaal om je interieur wat extra sfeer te geven. Een eiken tafelblad in combinatie met een elegant stalen onderstel zorgt er trouwens voor dat de tafel een hedendaagse uitstraling krijgt. Dit ovale tafelblad is gemaakt van massief rustiek eikenhout, ieder blad is dan ook uniek! Deze rustieke tafelbladen in massief eik, zijn zeer solide en hebben elk hun eigen uiterlijk. Zo zijn grote knopen in het hout toegelaten en is er een minimum aan spint aanwezig. De tafelbladen zijn reeds fijn geschuurd, hebben een dikte van 40 mm en zijn praktisch foutvrij omdat de knopen in het hout zijn opgevuld met een vulmiddel. De lamellen zijn tussen de 50 en 150 mm breed. Een eiken tafelblad met middelgrote lamellen vormt een sfeervol blad met een bijzonder accent. Een opvallend detail van deze tafel is de facet-rand die is aangebracht aan het tafelblad. Door deze facet-rand lijkt de tafel dunner, dat zorgt voor een stijlvolle en elegante uitstraling. De eiken bladen worden voorzien van profileringen onderaan. De stalen profielen verminderen de verdere kans op kromtrekken van het blad. Dit eiken blad is gemaakt van 4 cm dik massief/rustiek eikenhout, met een afgeschuinde rand en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Deze bladen zijn kant en klaar om met olie, lak of was te behandelen en zo de tafel extra te beschermen tegen vocht en vuil. De onderstellen zijn apart te bestellen.

Meer informatie »

€ 518,30/ stuk

Eiken tafelblad massief recht 40 mm

Met een houten tafel creëer je een warme en knusse sfeer. Deze eiken tafelbladen zijn perfect geschikt voor diverse toepassingen, zoals een eettafel, bureau en zoveel meer. Eik heeft als voordeel dat het makkelijk te combineren valt met andere materialen. Deze massief eiken tafelbladen in combinatie met een stoer onderstel, U-vormig of kruisvormig, komen tot hun recht in zowel een modern- als klassiek interieur. Daarnaast heeft eikenhout een lange levensduur en geeft het de tafel een rustieke, tijdloze uitstraling. Deze rustieke, rechthoekige tafelbladen zijn zeer robuust en hebben een eigen karakter. Zo zijn grote knopen in het hout toegelaten en is er een minimum aan spint aanwezig. De tafelbladen zijn reeds fijn geschuurd, hebben een dikte van 40 mm en zijn nagenoeg foutvrij doordat de knopen zijn opgevuld met vulmiddel. De lamellen zijn tussen de 50 en 150 mm breed. Een eiken blad met middelgrote lamellen vormt een sfeervol blad met een luxe accent. Speciaal om het eiken tafelblad optimaal voor te bereiden op het eventueel 'werken' van het hout is dit voorzien van staalprofielen (ijzeren strips). Hierbij wordt het tafelblad aan de onderzijde - aan beide 'kopse kanten' voorzien van een staalprofiel. Deze stalen profielen zijn zwart gepoedercoat en worden circa 20 cm ‘uit de kant’ geplaatst. De eiken rustieke tafelbladen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. De onderstellen zijn apart te bestellen.

Meer informatie »

€ 420,05/ stuk

Populieren robuust

Ben je op zoek naar een populieren blad om te verwerken in een zitbank of een tafel met rustieke uitstraling? Dan heb je bij ons de mogelijkheid om massieve bladen aan te kopen met een dikte van 6 cm en een breedte van 70 à 80 cm en een lengte van 3m. Het hout bezit een robuuste look, waardoor het hout perfect past in een landelijke omgeving. Deze robuuste populieren bladen bieden je interieur of tuinomgeving de perfecte oplossing als tafelblad of zitbank. De populier is een snelgroeiende boom die veel voorkomt in de Benelux. De houtsoort is gemakkelijk te bewerken en de stam kan zeer dik worden. Daarom is deze ideaal voor het produceren van tafelbladen. Om de duurzaamheid van de populier te verhogen, wordt deze thermisch behandeld. Dit wil zeggen dat de houtcel onder invloed van warmte wordt aangepast. Naast de verbetering van het product zorgt dit er ook voor dat het hout een warme bruine kleur krijgt. De houtsoort is ook zeer licht. De producten die je ermee maakt zullen dus makkelijk verplaatsbaar zijn. Verder is deze houtsoort ideaal voor toepassingen op een terras of in de tuin. Kortom, dit blad bezit een charmevol uiterlijk waarvan je nog jarenlang kan genieten. Het voordelige prijskaartje in combinatie met een hoge kwaliteit zorgt nog eens voor extra pluspunten.

Meer informatie »

€ 108,10/ stuk

Robinia schaaldeel spintvrij geschuurd

Rustieke schaaldelen voor de bekleding van uw zelfgemaakte tafel of het maken van creatieve meubels. Deze zeer robuuste boolplanken of schorsplanken zijn spintvrij geschuurd. Door te schuren is de schors en het spinthout verwijderd tot op het kernhout. Enkel het meest duurzame gedeelte van het hout blijft behouden in zijn natuurlijke vorm. Met een hoogte van 15 tot 35 cm hebben ze ruim voldoende dekking en behouden ze een werkbare breedte. Dankzij de spintvrij geschuurde afwerking, hoef je zelf ook minder energie in het opschuren te steken. Deze geschuurde boolplanken (boolhout) zijn beschikbaar in maar liefst 5 cm dik, dit in vaste lengte van 300 cm.

Meer informatie »

Houten (tafel)bladen

Ontdek vanaf nu onze gloednieuwe houten bladen, hoogkwalitatief en bovenal zeer rustiek. Deze bladen zijn beschikbaar in 2 verschillende houtsoorten, namelijk eik en dennenhout. Ze zijn hierbij nog eens perfect natuurlijk windgedroogd waardoor de stabiliteit aanzienlijk verbeterd is. Je kan de keuze maken uit planken en plateaus. Geniet nu van dit rijke aanbod!

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO