Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

nieuw

€ 58,25

€ 52,95/ m2

Siberisch lariks terras 14 cm

Siberisch Lariks terrasplanken zijn absolute toppers op gebied van prijs/kwaliteit. De trage groei van deze bomen zorgt voor een zeer stabiele, sterk en duurzame terrasplank. De betaalbare prijs is goed meegenomen. Origineel heeft deze houtsoort een goudgele tot rozige kleur, die zeer mooi gaat vergrijzen. Lariks heeft als houttekening grote vlammen, met hier en daar een knoopje die een bijzonder mooi patroon geven. Beschikbaar in dikte: 2.8 cm De planken zijn dubbelzijdig bruikbaar: vlak of geribbeld Lengte: 400 cm. Fixatie met inox vijzen. Prijs per m² is incl. 0.75 cm spatie tussen de planken.

Meer informatie »

Siberisch Lariks

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Siberisch lariks terrasplanken zijn vooral geëerd voor hun grote stabiliteit en fysieke sterkte. Het verschil met dennenhout is bijzonder groot, ook als het gaat over duurzaamheid. Vandaar dat Siberisch lariks in heel wat toepassingen gebruikt wordt zoals constructies, gevelbekleding, en dus ook terrasdelen/vlonderplanken.

Siberisch lariks heeft origineel een warme goudgele tint, die heel mooi egaal zal vergrijzen na verloop van tijd. Dit in tegenstelling tot Europese lariks, die gekenmerkt wordt door zijn zalmroze kleur. Vooral de typische tekening van het hout zorgt voor de warme en charmante uitstraling van deze planken.

Een groot voordeel van deze planken is vooral zijn prijs. Geen enkele andere houtsoort biedt deze zelfde stevigheid en duurzaamheid voor deze prijs. Laat u zelf overtuigen om voor deze houtsoort te kiezen als terrasplank en u zal aangenaam verrast zijn. Zoals overal geldt het spreekwoord: onbekend is onbemind. Gelukkig is Siberisch lariks aan een snelle opmars bezig in zowat alle mogelijke toepassingen.

De hoge duurzaamheid komt vooral door het barre groeigebied van deze bomen. De heel lage temperaturen zorgen ervoor dat de boom heel traag groeit. De jaarringen zitten dus héél dicht tegen mekaar. Hierdoor komt het hout ook aan zijn grote vastheid en stevigheid. Door het bekijken van deze jaarringen kan je dus makkelijk merken of het al dan niet over Europees of Siberisch Lariks gaat.

Enkele tips voor de plaatsing:
- onderbalken voorzie je best in hardhout
- de onderbalken elke 35 - 45 cm voorzien, afhankelijk van de dikte van de terrasplank
- steeds vijzen met inox vijzen/schroeven
- ca. 7 - 8 mm voeg laten tussen de planken als uitzettingsvoeg en voor ventilatie.

Siberische lariks is daarnaast een goed alternatief voor eik. Daar waar eik niet altijd ideaal is vanwege de uitsorteringskwaliteit, is lariks een kant en klare budgetvriendelijke oplossing.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO