Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

promo

€ 5,20

€ 4,75/ stuk

Robinia palen 06 - 08 cm

Acacia of Robinia palen zijn niet alleen de mooiste, maar ook de meest duurzame ronde palen voor al uw tuintoepassingen: omheiningen van de weide of tuin, constructies, creatieve afsluitingen, ... Deze palen behoren tot duurzaamheidsklasse 1, hierdoor heeft deze paal een uitzonderlijke weerstand tegen schimmels, vocht en rot. U zal de palen dus niet snel hoeven te vervangen. Dankzij zijn mooie, naturelle uitstraling, zal deze paal perfect passen in de natuur en zijn omgeving. Deze palen zijn gepunt en ontschorst. Na verloop van tijd zal het hout mooi vergrijzen. Opgelet: de dikte van deze palen wordt steeds gemeten aan de dikste kant, en zegt niets over de dikte aan de smalste kant van de paal. Robinia palen zijn heel duurzaam maar per definitie niet recht. Een afwijking in rechtheid is toegelaten. Deze palen hebben diameter 6 tot 8 cm, beschikbaar in lengte 160 tot 250 cm.

Meer informatie »
promo

€ 7,70

€ 7,00/ stuk

Robinia palen 08 - 10 cm

Natuurlijke acacia-robinia palen zijn door hun uitzonderlijke duurzaamheid ideaal als paal voor het omheinen van uw weide, erf of dierenverblijf. Deze palen hebben de hoogste duurzaamheidsklasse waardoor deze zelf onbehandeld een maximale levensduur hebben in contact met grond en aarde. Hun organische vorm draagt bij aan de naturelle uitstraling van uw tuin of weide. Deze palen zijn gepunt en geschild ( ontschorst). Onderstaande prijzen zijn geldig bij aankoop van een volle bundel en per stuk. Dit geeft een aanzienlijk prijsvoordeel ten opzichte van de stukprijs. Opgelet: de dikte van deze palen wordt steeds gemeten aan de dikste kant, en zegt niets over de dikte aan de smalste kant van de paal. Robinia palen zijn heel duurzaam maar per definitie niet recht. Een afwijking in rechtheid is toegelaten. Beschikbaar in lengte:160-180-200-220-250-300 cm diameter 8 a 10 cm

Meer informatie »
promo

€ 11,50

€ 10,45/ stuk

Robinia palen 10 - 12 cm

Natuurlijk acacia-robiniapalen zijn door hun uitzonderlijke duurzaamheid ideaal als paal voor het omheinen van uw weide, erf of dierenverblijf. Deze palen hebben de hoogste duurzaamheidsklasse waardoor deze zelfs onbehandeld een maximale levensduur hebben in contact met grond en aarde. Hun levensduur is evenwaardig aan tropisch hardhout, maar dan van Europese bodem. Hun organische vorm draagt bij aan de naturelle uitstraling van uw tuin of weide. Deze palen zijn gepunt en geschild. Opgelet: de dikte van deze palen wordt steeds gemeten aan de dikste kant, en zegt niets over de dikte aan de smalste kant van de paal. Robinia palen zijn heel duurzaam maar per definitie niet recht. Een afwijking in rechtheid is toegelaten. Onderstaande prijzen zijn geldig bij aankoop per stuk en per volle bundel. Een volle pak geeft een aanzienlijk prijsvoordeel ten opzichte van de stukprijs. Diameter 10-12 cm lengte: 160-180-200-220-250-300 cm

Meer informatie »
promo

€ 15,95

€ 14,50/ stuk

Robinia palen 12 - 14 cm

Natuurlijk acacia-robiniapalen zijn door hun uitzonderlijke duurzaamheid ideaal als paal voor het omheinen van uw weide, erf of dierenverblijf. Deze palen hebben de hoogste duurzaamheidsklasse waardoor deze zelf onbehandeld een maximale levensduur hebben in contact met grond en aarde. Hun organische vorm draagt bij aan de naturelle uitstraling van uw tuin of weide. Deze palen zijn gepunt en geschild. Opgelet: de dikte van deze palen wordt steeds gemeten aan de dikste kant, en zegt niets over de dikte aan de smalste kant van de paal. Robinia palen zijn heel duurzaam maar per definitie niet recht. Een afwijking in rechtheid is toegelaten. Onderstaande prijzen zijn geldig bij aankoop van een volle bundel. Dit geeft een aanzienlijk prijsvoordeel ten opzichte van de stukprijs. Dikte 12-14 is beschikbaar in lengte 160-180-200-220-250

Meer informatie »

€ 30,80/ stuk

Robinia Palen 14 - 20 cm

Natuurlijk acacia-robiniapalen zijn door hun uitzonderlijke duurzaamheid ideaal als paal voor het omheinen van uw weide, erf of dierenverblijf. Deze palen hebben de hoogste duurzaamheidsklasse waardoor deze zelfs onbehandeld een maximale levensduur hebben in contact met grond en aarde. Ze zijn uitermate geschikt als hoekpaal of als tussenpaal om zwaardere afsluitingen tegen te monteren. Hun levensduur is evenwaardig aan tropisch hardhout, maar dan van Europese bodem. Hun organische vorm draagt bij aan de naturelle uitstraling van uw tuin of weide. Deze palen zijn gepunt, gekroond en geschild. Onderstaande prijzen zijn geldig bij aankoop per stuk.

Meer informatie »

€ 9,45/ stuk

Vierkante robinia paal 06 x 06 cm

Vierkante, fijnbezaagde, gepunte robinia (acacia) palen. Deze palen zijn dankzij hun enorme duurzaamheid perfect als vierkante weidepaal of als steunpaal waarbij contact met de grond wordt verwacht. De lange levensduur van deze palen komt hierbij volledig tot hun recht. De ideale paal voor het maken van constructies, paarden- of weideafsluitingen of in combinatie met robinia vlechtmatten voor het opvangen van een niveauverschil in uw tuin of het verstevigen van oevers. Houdt er rekening mee dat robina mogelijks lichtjes kan vervormen en dat er kleine droogtescheuren kunnen voorkomen. Dit heeft echter geen invloed op de levensduur. Deze palen zijn dus niet 100% kaarsrecht zoals azobe palen. Een minieme schoteling is dus mogelijk. Ook een wankant met kleine aanwezigheid van spinthout kan voorkomen.

Meer informatie »

€ 32,90/ stuk

Vierkante robinia paal 10 x 10 cm

Vierkante, fijnbezaagde, robinia (acacia) palen. Deze palen zijn dankzij hun enorme duurzaamheid perfect als vierkante weidepaal of als steunpaal waarbij contact met de grond wordt verwacht. De lange levensduur van deze palen komt hierbij volledig tot hun recht. De ideale paal voor het maken van constructies, paarden- of weideafsluitingen of in combinatie met robinia vlechtmatten voor het opvangen van een niveauverschil in je tuin of het verstevigen van oevers. Houdt er rekening mee dat robina mogelijks lichtjes kan vervormen en dat er kleine droogte scheuren kunnen voorkomen. Dit heeft echter geen invloed op de levensduur. Deze palen zijn dus niet 100 % kaarsrecht zoals azobe palen. Een minieme schoteling van de paal is dus mogelijk. Ook een wankant met kleine aanwezigheid van spinthout kan voorkomen. Robinia behoort tot in duurzaamheidsklasse 1 waardoor je de palen nooit meer zal hoeven te vervangen. Gepunt/niet gepunt volgens beschikbaarheid.

Meer informatie »

€ 20,80/ stuk

Vierkante robinia paal 8 x 8 cm

Vierkante, fijnbezaagde, gepunte robinia (acacia) palen. Deze palen zijn dankzij hun enorme duurzaamheid perfect als vierkante weidepaal of als steunpaal waarbij contact met de grond wordt verwacht. De lange levensduur van deze palen komt hierbij volledig tot hun recht. De ideale paal voor het maken van constructies, paarden- of weideafsluitingen of in combinatie met robinia vlechtmatten voor het opvangen van een niveauverschil in je tuin of het verstevigen van oevers. Houdt er rekening mee dat robina mogelijks lichtjes kan vervormen en dat er kleine droogte scheuren kunnen voorkomen. Dit heeft echter geen invloed op de levensduur. Deze palen zijn dus niet 100 % kaarsrecht zoals azobe palen. Een minieme schoteling is dus mogelijk. Ook een wankant met kleine aanwezigheid van spinthout kan voorkomen.

Meer informatie »

Robinia Palen

Robiniapalen of acacia palen zijn vooral gekend bij landbouwers, veehouders en natuurbeheersorganisaties. Stilaan worden deze zeer duurzame palen ook bekend bij het grotere publiek. De duurzaamheid van deze palen is uitzonderlijk groot, zij behoren namelijk tot duurzaamheidsklasse 1, waardoor deze palen een levensduur van +25 jaar hebben in contact met grond/aard. Dit zonder enige nood aan onderhoud of verduurzaming.

Deze palen lenen zich dan ook perfect als weidepaal voor het omheinen van tuinen, erven, dierenparken, weides en grote percelen grond.

Als we de prijs van deze palen vergelijken met alternatieven zoals kastanje of geimpregneerde of gecresoteerde grenen palen, dan zal je merken dat deze palen niet dezelfde prijs hebben. Toch is het de meerprijs, gezien de grotere duurzaamheid, absoluut waard. Niet alleen zal je de paal veel minder snel moeten vervangen, ook de tijd van de plaatsing van een nieuwe paal met mindere duurzaamheid breng je ook best in rekening. Daarom is het overwegen van robinia palen te plaatsen zeker de moeite.

Deze palen zijn gepunt, gekroond en ontschorst. Origineel hebben deze palen een goudgele kleur en zijn ze door hun organische vorm bijna niet te onderscheiden van kastanjepalen. Toch zijn er kleine details waardoor de kenner onmiddellijk zal zien dat dit wel degelijk over acacia gaat. Na verloop van tijd gaan deze palen mooi vergrijzen waardoor ze mooi opgaan in hun natuurlijke omgeving.

Bij het plaatsen van dergelijke weidepalen is het belangrijk om de palen voldoende diep in de grond te plaatsen. Algemeen wordt er gesteld dat een paal steeds 60 - 70 cm in de grond moet zitten om voldoende verankerd te zitten. Voor het gebruik als weide paal of als natuurlijke afsluiting is het gebruik van stabilisé of beton niet nodig voor de fixatie in de grond.

Het plaatsen van deze natuurlijke palen doe je het best met een grondboor. Door te kiezen voor een grondboor met een smallere diameter dan de paal, zal de paal toch mooi vast zitten in de grond. Het inslaan van de palen doe je beste met een grote hamer. Voorboren van de grond is aanbevelen zodat de palen niet versplinteren of splijten bij het inslaan van de palen.

Naast de vermelde palen per bundel, bieden we deze palen ook per stuk aan. Deze prijzen kan je samen met tal van andere robinia producten terugvinden op onze andere site robiniahout.be

Ben je op zoek naar een duurzame, natuurlijke paal voor het afzetten van uw weide of tuin, dan is deze houtsoort absoluut het meest aangewezen als duurzaamheid uw prioriteit is.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO