Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 51,95/ stuk

Douglas gleufpaal 30 mm

Met gleufpalen kan je heel eenvoudig tand- & groefplanken boven elkaar stapelen of er zelfs een tuinscherm in schuiven. De geschaafde palen hebben een mooie karakteristieke, warme uitstraling en zijn voorzien van afgeronde hoeken. Douglas hout is één van de hardste naaldhoutsoorten van Europa. Een groot voordeel van Douglas hout is dat het heel goed te bewerken is.Het hout is onbehandeld te gebruiken en zal na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen. Wens je de originele kleur toch te behouden dan kan je het hout behandelen met een speciale olie of beits, zo verleng je ook nog eens de levensduur. Deze palen zijn 11,5 x 11,5 cm en zijn 300 cm lang. De gleuf is 3 cm breed. Ze zijn dus ideaal in combinatie met planken van bijvoorbeeld 2,8 cm dik. Afwerking: onbehandeld, kernvrij, A-kwaliteit De palen voorzien van 2 gleuven gebruik je als tussenpaal, de palen met 1 gleuf kunnen gebruikt worden als begin- of eindpaal. Verder is er ook nog een hoekpaal beschikbaar. Het hout is voorzien van een PEFC-label. Het keurmerk voor duurzaam beheer van bomen & bossen.

Meer informatie »

€ 22,95/ stuk

Grenen gleufpaal 30 mm

Geimpregneerd grenen palen zijn op de klassieke manier behandeld om de duurzaamheid te optimaliseren. Deze palen mogen rechtstreeks in de grond geplaatst worden of gecombineerd met bijhorende paalvoeten. Wegens de grote vraag van klanten, en de uitstekende combinatie met onze gevlochten hazelaar- of wilgenschermen waarvoor we de palen kunnen gebruiken, bieden we hierin enkele afmetingen aan. Deze gleufpalen zijn beschikbaar met 1 of 2 gleuven. Wil je een hoek maken, dien je 2 palen met 1 gleuf te voorzien om zo een hoek te vormen. Gleufbreedte 30 mm voor planken van 28 mm dik.

Meer informatie »
promo

€ 77,50

€ 72,45/ stuk

Hardhouten gleufpaal geschaafd 21 mm

Een hardhouten gleufpaal met gleufbreedte van 21 mm kan gecombineerd worden met alle planken tot 18 mm dikte. Hardhouten palen hebben een enorme duurzaamheid in contact met grond, waardoor uw tuinschermen jarenlang onderhoudsvrij optimaal zullen meegaan. Deze palen vergrijzen zeer mooi en zijn te combineren met alle aangeboden houtsoorten zoals FSC hardhout, thermowood, bamboe,.. Beschikbaar met 1 of 2 gleuven.

Meer informatie »

€ 79,95/ stuk

Thermowood gleufpaal 21 & 28 mm

Thermowood gleufpalen passen steeds perfect met de tuinscherm planken in thermowood. Dankzij deze gleufpalen kan je heel snel en eenvoudig zelf een tuinscherm plaatsen. Deze thermowood palen danken hun hoge duurzaamheid aan de thermische behandeling waarbij de levensduur opgewaardeerd wordt tot eenzelfde duurzaamheidsklasse als tropisch hout, zijnde klasse 1. De bruine, warme kleur gaat na verloop van tijd mooi vergrijzen. Deze palen beschikken over een gleufbreedte van 21 mm. Hierdoor passen ze zowel bij thermowood planken van 18 mm als thermowood planken van 20 mm. Tip: combineer deze palen met paalvoeten of paalpunten om de levensduur verder nog te optimaliseren.

Meer informatie »

Houten gleufpalen

Houten gleufpalen zijn vierkante palen voorzien van twee gleuven aan twee zijden. U kan ze zodus ook voor verschillende soorten tuinafsluitingen toepassen. Ten eerste kan u planchetten tussen de gleuven van de palen bevestigen, waardoor de bekleding gekneld zit tussen de palen. Op die manier krijgt u ook dezelfde uitstraling aan zowel de voor- als de achterkant van uw project.

Anderzijds kan u ook gebruik maken van de gleufpalen voor tuinschermen. In dat geval schuift u de tuinschermen tussen de palen. Geen schroeven of nagels nodig!

Houten gleufpalen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Enerzijds zal de duurzaamheidsklasse tussen de soorten verschillen: hardhout en thermowood zullen zo meer dan 25 jaar meegaan, langer dan bijvoorbeeld grenen of douglas. Deze eerste zijn dus veel meer ecologisch, aangezien ze langer meegaan zelfs in contact met de natte aarde. Toch raden we u aan om de keuze van houtsoort te laten afhangen van de rest van uw tuinafsluiting. Op die manier creëert u een samenhangend geheel waarbij de volledige tuinafsluiting uit dezelfde houtsoort gemaakt is.

Bij gleufpalen is het wel belangrijk dat u goed let op de grootte van de gleuf. Zorg dus dat de gleuf een tweetal millimeter breder is dan de planken of het tuinscherm dat u uiteindelijk zal gebruiken. Op die manier schuift u de planken vlot tussen de gleufpalen en kan het hout nog een beetje werken bij temperatuurswisselingen.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO