Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 69,00

Dennen plateaus massief 4 cm dik

Onze sparren houten planken/plateaus kunnen dankzij hun perfecte droging op een polyvalente manier verwerkt kunnen worden in allerlei landelijke realisatie zoals tafels, zitbanken of ander creatieve constructies. Deze dennen houten bladen zijn uniek door hun perfecte droging, en hun uitzonderlijke dikte, breedte en lengte , waardoor je steeds een uniek project bekomt. Bovendien zijn ze een pak aantrekkelijker in prijs dan eikenhout, en bovendien véél gemakkelijker te hanteren. Deze platen zijn prachtig van kleur, en zullen bij blootstelling in zon en regen mooi vergrijzen. Nagenoeg geen knopen/kwasten in het hout voor een chique uitstraling. Dankzij perfect droog hout is de kans op schotelen/zetting van het hout minimaal. Deze planken zijn volledig geschikt voor binnen- buitengebruik met eventuele toevoeging van een laagje olie of beits. Hou wel in het achterhoofd dat hout nog altijd een levende en niet te voorspellen grondstof is (buitengebruik).De fijnbezaagde planken schuur je best op voor het mooiste resultaat. De planken zijn 100% natuurlijk, gezaagd uit stammen, zonder enige selectie, waardoor een kopse scheur of plaatselijk een minder mooi oppervlak niet uitgesloten is. Opgelet, Nog slechts 7 stuks beschikbaar Indien verzending, is er géén retour/ omruiling mogelijk. Indien ophaling, kan u zelf uitkiezen mits zelf herstapelen.

Meer informatie »

€ 502,00

Dennen tafelblad verlijmd met valkanten links + rechts

Geniet vanaf nu van onze robuuste, kwaliteitsvolle dennenhouten tafelbladen met valkanten links en rechts. Een dergelijk blad, bestaande uit 3 aaneen gelijmde dennen houten planken, is de perfecte oplossing om een tafel in landelijke stijl eigenhandig te vervaardigen en geld uit te sparen. Bovendien zijn ze een lust voor het oog en een budgetvriendelijk alternatief voor eik. De bladen bezitten links en rechts een natuurlijke, ruwe valkant die je eventueel zelf nog kan opschuren. Ze zijn verder ook uitermate geschikt voor zowel binnen als buiten, eventueel in combinatie met behandelingsproduct. De blauwe schijn die te zien is op het hout, zal na verloop van tijd vergrijzen. Dit tafelblad uit dennenhout is uniek doordat het windgedroogd (niet kunstmatig) is en bijgevolg een mindere kans bevat op schotelen. Toch hou je er als aandachtspunt best rekening mee dat hout nog steeds een levende en onvoorspelbare materie is, waardoor trekken toch niet volledig uitgesloten is. Kortom, deze boomstamtafelbladen zijn een unicum door de wijze waarop ze gedroogd werden in combinatie met hun lengte en breedte. Tijd om op zoek te gaan naar een gepast onderstel naar jouw voorkeur om zo de tafel van je dromen te realiseren! opgelet, slechts enkele beschikbaar !!!

Meer informatie »

€ 174,95/ stuk

Douglas robuust

Heb je nood aan een blad voor jouw tafel of zitbank in douglas met een robuuste en charmevolle look aan een betaalbare prijs? Dan ben jij ongetwijfeld bij ons aan het juiste adres voor onze bladen met dikte 5,8 centimeter, breedte van 50 centimeter en lengte van 3 meter. Deze houtsoort zorgt meteen voor een warme en tegelijk landelijk karakter in je leefomgeving. Deze robuuste bladen uit de halfharde houtsoort douglas bieden de uitlezen oplossing als tafelblad of zitbank. Deze ecologische Douglas bladen zijn afkomstig uit Nederland en worden er handmatig geselecteerd zodat je de meest levendige kleurschakeringen bezit. Douglas is zeer gekend als tuinhout. Dit komt door zijn uiterst duurzame structuur. Wij kozen ervoor om ze voor totaal andere doeleinden te gebruiken. De stammen worden verzaagd tot platen van circa 50 mm. Kortom, Douglas is een uiterst duurzame houtsoort die voor heel veel doeleinden kan dienen. En bovenal: douglas is goedkoper dan eik en hoeft niet eens onder te doen wat betreft kwaliteit. We kunnen algemeen besluiten dat de scherpe prijs-kwaliteitsverhouding een ontzettend grote troef is van deze houtsoort en bijgevolg van dit houten blad. Met dit materiaal ben je meteen klaar om een kwaliteitsvol product te vervaardigen die garant staat voor jarenlang gebruik. Gedroogd tot ca. 16-18%.

Meer informatie »

€ 653,00

Eiken paneel verlijmd 40 mm

Profiteer nu van ons prachtige, kwaliteitsvolle aanbod eiken panelen verlijmd met een dikte van 40 mm. Dit cleane, mooi geschaafde blad is de perfecte oplossing als klassiek tafelblad, keukenblad, kastblad, badkamerblad, bureaublad of werkblad in een atelier. Een 10-tal van de allerbeste stukken eik van Amerikaanse bodem werden aan elkaar verlijmd en samengebracht tot een coherent geheel. Met een extra vernislaag kan je de finishing touch aanbrengen die het blad verdient! Verder zit het unieke karakter van het eiken blad vooral in de wijze waarop het gedroogd is. Dit eikenhout werd windgedroogd (niet kunstmatig), waardoor de kans op schotelen toch een stuk mindert. Toch hou je er ook best rekening mee dat hout nog steeds een levende en onvoorspelbare materie is, waardoor trekken toch niet volledig uitgesloten is. Conclusie, de bladen zijn werkelijk uniek door de manier waarop ze gedroogd werden in samenspel met hun lengte en breedte. In combinatie met jouw favoriete onderstel is het zo mogelijk om zelf jouw favoriete tafel te vervaardigen!

Meer informatie »

€ 139,00

Eiken planken massief 4 cm dik

Deze robuuste, landelijke en luxueuze eiken houten planken /platen /plateaus zijn het perfecte materiaal om zitbanken en lange tafels mee te maken. De lengte, dikte en breedte van de planken in combinatie met perfecte windgedroogde vochtigheidsgraad is een unicum. Hierdoor zijn deze massieve planken zeer geliefd bij timmermannen en schrijnwerkers. Maak zelf een unieke zitbank of tafel voor een héél betaalbare prijs. Met een plankdikte van 3.5-4 cm verkrijg je een zeer degelijk en robuust uiterlijk, en behoud je een gemakkelijke verwerking en hanteerbaardheid. De hoogkwalitatieve uitstraling van eik zorgt steeds voor een extra troef. Deze eiken massieve plateaus zijn 100% natuurlijk, niet uitgesorteerd, en komen voort uit perfect droge stammen. Bij buitengebruik is het 'leven' van het hout nooit volledig uit te sluiten. Deze planken zijn fijnbezaagd, en schuur je best op voor het mooiste resultaat. De planken zijn 100% natuurlijk waardoor een kopse scheur of plaatselijk een minder mooi oppervlak niet uitgesloten is. Planken kunnen een schuine natuurlijke zijkant hebben, dus niet steeds 4 rechte hoeken. opgelet, slecht nog enkele beschikbaar !!! Indien verzending, is er géén retour/ omruiling mogelijk. Indien ophaling, kan u zelf uitkiezen mits zelf herstapelen (voorzie 3-4 personen)

Meer informatie »

€ 242,00

Eiken plateaus massief 8 cm dik

Deze robuuste, landelijke en luxueuze eiken plateaus zijn het perfecte materiaal om zitbanken en lange tafels mee te maken. Het eikenhout zorgt meteen voor een hoogkwalitatieve indruk, samen met de robuuste dikte van 8 cm. Deze planken zijn gezaagd uit perfect droge stammen, waardoor een optimale stabiliteit mag verwacht worden. Dit in combinatie met de lange lengtes, mooie breedtes en stevige dikte van deze planken, vormt een absoluut unicum. Hierdoor zijn deze massieve planken zeer geliefd bij timmermannen en schrijnwerkers. Deze eiken massieve plateaus zijn 100% natuurlijk, niet uitgesorteerd, en komen voort uit perfect droge stammen. Bij buitengebruik is het 'leven' van het hout nooit volledig uit te sluiten. Deze planken zijn fijnbezaagd, en schuur je best op voor het mooiste resultaat. De planken zijn 100% natuurlijk waardoor een kopse scheur of plaatselijk een minder mooi oppervlak niet uitgesloten is. Nog slechts 2 stuks per formaat beschikbaar, OP=OP Indien verzending, is er géén retour/ omruiling mogelijk. Indien ophaling, kan u zelf uitkiezen mits zelf herstapelen (voorzie 3-4 personen)

Meer informatie »

€ 243,75/ stuk

Eiken robuust

Wil je een houten plank aan te schaffen voor jouw zitbank in eik voor een robuuste uitstraling? Dan kan jij bij ons terecht voor onze landelijk bladen met een dikte van 58 mm en een breedte van 0,50 meter om een warme en landelijke sfeer te creëren binnen je leefomgeving. Onze eiken bladen bieden de ideale oplossing als tafelblad of zitbank binnen jouw woning of tuinomgeving in plattelandsstijl. De Amerikaanse Eik is een hardhoutsoort die vele toepassingen kent. Zo wordt het gebruikt voor vloeren, meubels, keukens en houten bijgebouwen. Wij hebben gekozen voor robuuste Eiken stammen. Deze stammen werden in samenwerking met Staatsbosbeheer geselecteerd en gezaagd. Door de gevarieerde groei hebben deze stammen een unieke kleurschakering en veel noesten. Dit maakt de stammen zeer geschikt voor de productie van meubels en vele andere. Kortom, dit materiaal bezit de eigenschap veelzijdig te zijn. Conclusie, dit product kenmerkt zich warm blad waarvan je nog jarenlang kan genieten. De scherpe prijs in combinatie met een hoge kwaliteit zorgt nog eens voor een extra meerwaarde. Koop hem nu en geniet van alle voordelen van dit authentieke blad! Gedroogd tot ca. 12%

Meer informatie »

€ 586,00/ stuk

Eiken tafelblad

Wil je een houten blad aan te schaffen voor jouw boomstamtafel of zitbank in massief eik met rustieke uitstraling? Dan kan jij bij ons terecht voor onze landelijk bladen met een dikte van 45 tot 48 mm en een breedte van 1 meter om een warme en landelijke sfeer te creëren binnen je leefomgeving. Onze eiken bladen bieden de ideale oplossing als tafelblad of zitbank binnen jouw woning of tuinomgeving in plattelandsstijl. De Amerikaanse Eik is een hardhoutsoort die vele toepassingen kent. Zo wordt het gebruikt voor vloeren, meubels, keukens en houten bijgebouwen. Wij hebben gekozen voor robuuste Eiken stammen. Deze stammen werden in samenwerking met Staatsbosbeheer geselecteerd en gezaagd. Door de gevarieerde groei hebben deze stammen een unieke kleurschakering en veel noesten. Dit maakt de stammen zeer geschikt voor de productie van meubels en vele andere. Kortom, dit materiaal bezit de eigenschap veelzijdig te zijn. Conclusie, dit product kenmerkt zich warm blad waarvan je nog jarenlang kan genieten. De scherpe prijs in combinatie met een hoge kwaliteit zorgt nog eens voor een extra meerwaarde.

Meer informatie »

€ 420,05/ stuk

Populieren robuust

Ben je op zoek naar een populieren blad om te verwerken in een zitbank of een tafel met rustieke uitstraling? Dan heb je bij ons de mogelijkheid om massieve bladen aan te kopen met een dikte van 6 cm en een breedte van 70 à 80 cm en een lengte van 3m. Het hout bezit een robuuste look, waardoor het hout perfect past in een landelijke omgeving. Deze robuuste populieren bladen bieden je interieur of tuinomgeving de perfecte oplossing als tafelblad of zitbank. De populier is een snelgroeiende boom die veel voorkomt in de Benelux. De houtsoort is gemakkelijk te bewerken en de stam kan zeer dik worden. Daarom is deze ideaal voor het produceren van tafelbladen. Om de duurzaamheid van de populier te verhogen, wordt deze thermisch behandeld. Dit wil zeggen dat de houtcel onder invloed van warmte wordt aangepast. Naast de verbetering van het product zorgt dit er ook voor dat het hout een warme bruine kleur krijgt. De houtsoort is ook zeer licht. De producten die je ermee maakt zullen dus makkelijk verplaatsbaar zijn. Verder is deze houtsoort ideaal voor toepassingen op een terras of in de tuin. Kortom, dit blad bezit een charmevol uiterlijk waarvan je nog jarenlang kan genieten. Het voordelige prijskaartje in combinatie met een hoge kwaliteit zorgt nog eens voor extra pluspunten.

Meer informatie »

€ 95,00

Robinia schaaldeel spintvrij geschuurd

Rustieke schaaldelen voor de bekleding van uw zelfgemaakte tafel of het maken van creatieve meubels. Deze zeer robuuste boolplanken of schorsplanken zijn spintvrij geschuurd. Door te schuren is de schors en het spinthout verwijderd tot op het kernhout. Enkel het meest duurzame gedeelte van het hout blijft behouden in zijn natuurlijke vorm. Met een hoogte van 15 tot 35 cm hebben ze ruim voldoende dekking en behouden ze een werkbare breedte. Dankzij de spintvrij geschuurde afwerking, hoef je zelf ook minder energie in het opschuren te steken. Deze geschuurde boolplanken (boolhout) zijn beschikbaar in maar liefst 5 cm dik, dit in vaste lengte van 300 cm.

Meer informatie »

Houten (tafel)bladen

Ontdek vanaf nu onze gloednieuwe houten bladen, hoogkwalitatief en bovenal zeer rustiek. Deze bladen zijn beschikbaar in 2 verschillende houtsoorten, namelijk eik en dennenhout. Ze zijn hierbij nog eens perfect natuurlijk windgedroogd waardoor de stabiliteit aanzienlijk verbeterd is. Je kan de keuze maken uit planken en plateaus. Geniet nu van dit rijke aanbod!

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO