Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 92,95/ m2

Thermo fraké blokprofiel triple 21 mm horizontaal/verticaal

Fraké is een prachtige houtsoort met een esthetische meerwaarde. Het hout is namelijk nagenoeg noestenvrij en is daardoor een zeer goed alternatief voor thermowood. Doordat Thermo fraké hardhout is en een subtiele houttekening bevat, kan je het op een bepaalde manier vergelijkbaar met ayous, maar dan veel harder en fysiek sterker. Met dit profiel heb je een unieke en speelse sfeer, gecombineerd met een moderne look. Een triple blokprofiel zorgt steeds voor een opvallende schaduweffect en lijnenspel. De dikte van 21 mm geeft het profiel elegantie en een verfijnde uitstraling. De look-and-feel is modern, gestroomlijnd en clean. Door de tand en groef sluiten de profielen perfect op mekaar aan en krijg je aan de achterzijde een egaal vlak. Aan de voorzijde krijg je het effect van een ondiepe voeg. Het thermo fraké werd thermisch behandeld. Hierdoor is de stabiliteit en vormvastheid van het hout uitstekend en gaat het nagenoeg niet meer leven. Een andere troef van thermisch behandeld hout, is de mogelijkheid om het onbehandeld buiten te gebruiken. Let wel op, pinholes zijn nooit 100% uitgesloten bij deze houtsoort. Dit artikel wordt steeds gemaakt volgens per bestelling: minimumafname van 100 lm per gekozen lengte. Maatwerk: beschikbare lengtes mits onverkocht: 1,85m tot 4,85m, per 30 cm lengteverschil

Meer informatie »

€ 97,50/ m²

Thermo fraké blokprofiel triple 26 mm horizontaal/verticaal

Hou je niet van knoesten in hout en zoek je naar hardhout maar toch thermisch behandeld? Dan heb je met thermo fraké een prachtig alternatief voor thermowood. In tegenstelling tot dennenhout bevat fraké geen knopen. Hierdoor is de uitstraling verfijnder. Het is een betere alternatief voor thermo ayous doordat fraké een heel stuk hard en steviger is. Hierdoor is het dus bijna niet krasgevoelig. Een triple blokprofiel geeft een bijzonder mooi schaduweffect en lijnenspel tegen jouw gevel of aan jouw tuinwand. De look-and-feel is modern, gestroomlijnd en clean. Door de tand en groef sluiten de profielen perfect op mekaar aan en krijg je aan de achterzijde een egaal vlak. Vooraan creëer je het effect van afzonderlijke latten met diepe voeg. De uitzonderlijke dikte van 26 mm zorgt voor extra kwaliteit en stevigheid bij jouw constructie. De behandeling die deze houtsoort heeft ondergaan is een procedé van stomen en bakken. De celstructuur van het hout wordt gemodificeerd waardoor de stabiliteit en vormvastheid nagenoeg perfect is. Om die reden kan je thermo fraké onbehandeld buiten plaatsen. Let wel op, pinholes zijn nooit 100% uitgesloten bij deze houtsoort. Dit artikel wordt steeds gemaakt volgens per bestelling: minimumafname van 100 lm per gekozen lengte. Maatwerk: beschikbare lengtes mits onverkocht: 1,85m tot 4,85m, per 30 cm lengteverschil

Meer informatie »
promo

€ 74,95

€ 65,15/ m2

Thermo fraké planchet 15 & 21 mm

Thermo fraké is de houtsoort bij uitstek voor elke doe-het-zelver die op zoek is naar thermisch behandeld hout zonder knopen, die nog eens vrij stevig en hard is. Door de combinatie van deze twee eigenschappen is thermo fraké een interessant alternatief voor thermowood of thermo ayous. Een planchet geeft steeds een elegant en gestroomlijnd effect aan jouw gevel- of wandbekleding. Fraké-hout heeft van nature uit een strakke en moderne look-and-feel. Door de stoom-hittebehandeling die het hout heeft ondergaan, behoort thermo fraké niet enkel tot de hoogste duurzaamheidsklasse maar is ook de stabiliteit en vormvastheid optimaal. Bovendien kan dit ecologisch hout onderhoudsvrij geplaatst worden. Let wel op, pinholes zijn nooit 100% uitgesloten bij deze houtsoort. Dit artikel wordt steeds gemaakt volgens per bestelling: minimumafname van 100 lm per gekozen lengte. Maatwerk: beschikbare lengtes mits onverkocht: 1,85m tot 4,85m, per 30 cm lengteverschil

Meer informatie »

Thermo Fraké

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Thermo Fraké is een houtsoort afkomstig uit West-Afrika die genoten heeft van een thermische behandeling. Dat maakt deze houtsoort erg duurzaam en stabiel. Het biedt een zeer goed alternatief voor tropische hardhoutsoorten zoals afromosia en padouk. Deze zijn dankzij hun bekendheid de laatste jaren enorm duur geworden waardoor de nood naar goedkopere alternatieven groter werd. Thermisch behandelde houtsoorten zijn bijna altijd houtsoorten die snel groeien zoals den, populier, ayous, grenen, vuren,... Thermo Fraké heeft een levendige, vlamachtige tekening vergelijkbaar met eikenhout. Het hout wordt gekenmerkt kleine pinholes, wat het een prachtig charmant uiterlijk geeft.

De thermische behandeling bestaat er in het hout onder lage druk en bij hoge temperatuur te verhitten. Het hout krijgt als het ware een stoombehandeling in een stoomoven zonder zuurstof bij een temperatuur van ongeveer 200°C. Dit zorgt ervoor dat er enkele eigenschappen van het hout veranderen. De veranderde celstructuur zorgt ervoor dat het hout een zeer hoge stabiliteit kent en daarnaast ook een opgewaardeerde duurzaamheid heeft. Dankzij de thermische behandeling valt thermo Fraké onder duurzaamheidsklasse 1. Door de veranderde celstructuur is het hout niet meer bacterieel interessant voor schimmels of beestjes. Verder is het hout ook bestendig tegen vocht en andere invloeden van buiten af.

Het hout krijgt door de behandeling een warme bruine kleur die na verloop van tijd zal vergrijzen. Thermo Fraké is knoopvrij en heeft daardoor ook een prachtige uitstraling. Het biedt een zeer goed alternatief voor zowel thermo ayous als thermowood, fraké is een heel stuk harder en steviger, daardoor is het dus bijna niet krasgevoelig.

Thermo Fraké is een mooie en stabiele houtsoort en een prima alternatief voor exotisch hardhout. Het is zeer duurzaam net als tropisch hardhout, maar met een veel kleinere ecologische voetafdruk. Het hout is in vergelijking met thermo ayous iets harder en heeft een levendiger uiterlijk. Planken van thermo fraké hebben een hele eigen structuur met vlammen en pinholes. Dit geeft deze houtsoort een authentieke en natuurlijke uitstraling. Wanneer we het gaan gebruiken als gevelbekleding is het perfect mogelijk om dit hout zowel verticaal als horizontaal te gaan plaatsen. Wanneer je het hout verticaal plaatst zorgt dit voor een speels en hoogte benadrukkend effect. Indien je het hout liever horizontaal plaatst zal je een creatief en strak effect creëren.

Met zijn duurzaamheidsklasse 1 kan dit hout tientallen jaren onderhoudsvrij gebruikt worden. Daarnaast is ook het gewicht van thermisch behandeld hout een groot voordeel. Thermo fraké is makkelijk te verwerken en profileert zich dus als een eenvoudige houtsoort om gevels van huizen, bijgebouwen en tuinhuizen te bekleden. Daarnaast kan thermo fraké ook gebruikt worden als tuinscherm of tuinwand.

Voor de plaatsing van thermo fraké op een gevel, dien je steeds gebruik te maken van een achterliggende structuur. Deze achterliggende structuur zorgt ervoor dat je de bekleding eenvoudig kan bevestigen met behulp van schroeven of minibrads & lijm (PU-lijm, houtlijm of siliconenlijm). Belangrijk is dat je steeds werkt met inox materiaal. Dit zorgt ervoor dat je geen ongewenste zwarte vlekken krijgt op je gevel. Verder is het een mogelijkheid om het hout te vernissen of beitsen indien u de originele kleur van het hout graag wilt behouden. Indien het hout mag vergrijzen, hoeft u dus niets te doen.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO