Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 230,60/ m²

Hardhout FSC dubbel blokprofiel

Het FSC-keurmerk geeft een garantie over duurzaam bosbeheer. U heeft dus de mogelijkheid om voor tropisch hout te kiezen en de bijhorende voordelen van deze houtsoort: stabiel, vormvast, mooie vergrijzing, harde structuur en duurzaamheidsklasse 1. Een dubbel blokprofiel bestaat steeds uit 2 'blokjes' per plank. De planken passen steeds perfect in mekaar zodat steeds exact hetzelfde effect wordt verkregen. Dit met het voordeel van een snellere plaatsing. Het dubbel blokprofiel heeft een schuine bovenzijde (voor een ideale afwatering) en een rechte onderzijde. Het systeem is voorzien van een overlappend gedeelte zodat dit een 100% gesloten systeem vormt. Tussen het schuine gedeelte van de bovenzijde en het rechte gedeelte van de onderzijde is een spatie van ca 0.5 cm waardoor de dikte van het hout wordt benadrukt. Beschikbaar in padouk, afrormosia en itauba. Afromosia: Prijs en beschikbaarheid op aanvraag Netto hoogte: 12.5 cm (=8 lm/m²) Beschikbaar in lengtes tussen 2 en 5 meter (volgens beschikbaarheid) Mail ons gerust uw gewenste lengte door. OPGELET: bestellingen FSC Hardhout -1500 euro : instelkost 79 euro van toepassing.

Meer informatie »

€ 144,30/ m²

Hardhout FSC enkel blokprofiel

Het FSC keurmerk geeft een garantie over duurzaam bosbeheer. U heeft dus de mogelijkheid om voor tropisch hout te kiezen en de bijhorende voordelen van deze houtsoort: stabiel, vormvast, mooie vergrijzing, harde structuur en duurzaamheidsklasse 1. Een enkel blokprofiel bestaat steeds uit 1 'blokje' per plank. De planken passen steeds perfect in mekaar zodat steeds exact hetzelfde effect wordt verkregen. Door het gebruikt van een enkel blokmotief kan een nagenoeg onopvallend wildverband gecreëerd worden in de gevelbekleding. Het enkel blokprofiel heeft een schuine bovenzijde ( voor een ideale afwatering) en een rechte onderzijde. Het systeem is voorzien van een overlappend gedeelte zodat dit een 100% gesloten systeem vormt. Beschikbaar in 3 modellen: 21 mm dik x 55 mm hoogte (netto): houtsoort Itauba en Massaranduba 21 mm dik x 65 mm hoogte (netto): houtsoort Padouk en Afromosia 34 mm dik x 65 mm hoogte (netto): houtsoort Padouk en Afromosia Beschikbaar in lengtes tussen 2 en 5 meter (volgens beschikbaarheid) Mail ons gerust uw gewenste lengte. Opgelet: bestellingen FSC Hardhout -1500 euro: instelkost 79 euro van toepassing.

Meer informatie »

€ 105,60/ m²

Hardhout FSC latten

Het FSC-keurmerk geeft een garantie over duurzaam bosbeheer. U heeft dus de mogelijkheid om voor tropisch hout te kiezen en de bijhorende voordelen van deze houtsoort: stabiel, vormvast, mooie vergrijzing, harde structuur en duurzaamheidsklasse 1. Deze rechthoekige latten meten 21 mm dik en 70 mm breed. Beschikbaar met rechte hoeken of afgeronde hoeken. Plaatsing met open voeg, breedte van de voeg naar keuze. De vermelde prijs /m² is incl. voeg van 1 cm. 12.5 lm per m² met voeg van 1 cm. Beschikbaar in lengtes tussen 2 en 5 meter volgens beschikbaarheid. Houtsoort itauba: origineel een geelbruine kleur die mooi egaal gaat vergrijzen. Het ideale alternatief voor duurdere houtsoorten. Ook beschikbaar in afromosia en padouk. OPGELET Bij bestellingen FSC Hardhout -1500 euro is een instelkost van 79 euro van toepassing.

Meer informatie »

€ 117,30/ m²

Hardhout FSC parallellogram

Het FSC-keurmerk geeft een garantie over duurzaam bosbeheer. U heeft dus de mogelijkheid om voor tropisch hout te kiezen en de bijhorende voordelen van deze houtsoort. Itauba is zeer stabiel, vormvast, heeft een mooie vergrijzing, harde structuur en behoort tot duurzaamheidsklasse 1. Deze parallelogramvormige latten meten 21 mm dik en 60-70 mm breed. Beschikbaar met rechte hoeken of afgeronde hoeken. Plaatsing met open voeg, breedte van de voeg naar keuze. De vermelde prijs /m² is incl. voeg van 1 cm. 14.28 lm/m² met voeg van 1 cm. Beschikbaar in lengtes tussen 2 en 5 meter volgens beschikbaarheid. Houtsoort itauba: origineel een geelbruine kleur die mooi egaal gaat vergrijzen. Het ideale alternatief voor duurdere hardhoutsoorten. Ook beschikbaar in afromosia en padouk. OPGELET bestellingen FSC Hardhout -1500 euro: instelkost van 79 euro van toepassing.

Meer informatie »

€ 140,60/ m²

Hardhout FSC planchet

Het FSC-keurmerk geeft een garantie over duurzaam bosbeheer. U heeft dus de mogelijkheid om voor tropisch hout te kiezen en de bijhorende voordelen van deze houtsoort: stabiel, vormvast, mooie vergrijzing, harde structuur en duurzaamheidsklasse 1. De planchetten hebben een dikte van 15 mm dik en 13 m netto hoogte (= 7.7 lm/m²) Ze zijn voorzien van een V-groef (mussenbek - visbek) Beschikbaar in lengtes tussen 2 en 5 meter volgens beschikbaarheid. Planchetten zijn beschikbaar in: - Padouk FSC( padoek, padouck): rode kleur - Afromosia FSC (afrormosia): bruingele kleur - Itauba FSC: bruingele kleur - Iroko FSC: gele kleur. Alle tropisch hardhouten planchetten gaan mooi egaal vergrijzen. OPGELET bestellingen FSC Hardhout -1500 euro: instelkost van 79 euro van toepassing.

Meer informatie »

Hardhout FSC®

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Ecohout is specialist en groothandel in FSC gekeurd hardhout. Het FSC-keurmerk geeft een garantie over duurzaam bosbeheer. U heeft dus de mogelijkheid om voor tropisch hout te kiezen en de bijhorende voordelen van deze houtsoort: stabiel, vormvast, mooie vergrijzing, harde structuur en duurzaamheidsklasse 1.

Het verbruik van tropisch hardhout heeft een immense invloed op de leefomgeving van miljoenen mensen, en bedreigt ook stilaan onze eigen leefomgeving door de gigantische illegale ontbossing met zijn bijhorende milieu- en weersinvloeden.

Het FSC-keurmerk geeft hier een garantie voor verantwoord bosbeheer over de hele lijn van productie, importeur, groothandel, timmerman tot de plaatsing bij de uiteindelijke klant.

FSC gevelbekleding kunnen we u aanbieden in heel wat gekende en minder gekende houtsoorten. De populariteit van een bepaalde houtsoort wordt vooral bepaald door zijn kwaliteit en heeft dan ook invloed op de prijs, waardoor er aanzienlijke prijsverschillen kunnen zijn. Gezien de hogere prijs van deze tropische houtsoorten zal een klein verschil in dikte van de planken ook meteen een groot verschil in prijs geven.

Bekleding van de gevel van uw woning, tuinhuis, bijgebouw kan met heel wat verschillende mogelijke profielen: planchetten, latten, parallellogram, blokprofielen (enkel en dubbel). Wij maken alles op maat voor u.

Voor de houtsoorten heeft u de keuze uit
- Padouk FSC (padoek, padouck) : origineel een rode kleur
- Afromosia FSC (afrormosia) : origineel een bruingele kleur
- Itauba FSC: origineel een bruingele kleur
- Iroko FSC: origineel een bruine kleur.

Alle tropisch hardhouten planchetten gaan mooi egaal vergrijzen.

Plaasting steeds met inox materiaal.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO