Ecohout heeft bij hout de volgende productgroepen

Hout & Paal

Voor veel projecten zoals omheiningen in de tuin of tuinwanden gaan we gebruik gaan maken van palen. De paal waarmee men een tuinwand, tuinscherm, tuinafsluiting of tuinafschutting opbouwd, is wel degelijk van groot belang.

Hierin hebben we dan ook een groot assortiment van verschillende palen met elk zijn unieke eigenschappen. Voor hazelaarschermen, wilgenschermen en kastanjeschermen zullen we altijd palen aanraden die ongeveer dezelfde levensduur hebben als het tuinscherm. Voor hardhouten tuinwanden zullen we dus ook hardhouten palen aanraden. Daar het 'zwaktepunt' van uw tuinwand of tuinomheining eigenlijk de plaats is waar uw palen de grond raken, is het dus van belang dat uw palen een gelijkaardige levensduur hebben als uw schutting zelf. Op deze manier zal u een compleet samenhangend project bekomen.

Kastanjehouten palen worden vooral gebruikt voor het omheinen van tuinen en weides. De duurzaamheid van deze palen is zeer hoog. Vooral de landbouwers gebruiken deze weidepalen voor het afsluiten van hun weide.
Deze palen worden ook gebruikt in combinatie met kastanje omheiningen of met natuurlijke tuinschermen zoals wilgen- en hazelaarschermen.
De duurzaamheid is klasse 2, waardoor deze palen een levensduur hebben tussen 15 à 25 jaar en dit in continu contact met de grond/aarde.

Robiniapalen of acaciapalen zijn vooral gekend bij landbouwers, veehouders en natuurbeheersorganisaties. Stilaan worden deze zeer duurzame palen ook bekend bij het grotere publiek. De duurzaamheid van deze palen is uitzonderlijk groot, zij behoren namelijk tot duurzaamheidsklasse 1 (+25 jaar). Dit zonder enige nood aan onderhoud of verduurzaming.

Bamboepalen zijn uiterst sterk en bijzonder duurzaam. Bamboe heeft uit zichzelf al een zeer sterke weerstand en bijgevolg een zeer hoge duurzaamheid.
Een groot voordeel hierbij is de ecologische meerwaarde. Door dat bamboe een grassoort is die enorm snel groeit, is de prijs dus zeer schappelijk.

Steigerhout is zowat het meest toegepaste hout voor alle doe-het-zelvers die aan de slag willen gaan voor het zelf in mekaar timmeren van hun eigen tafel, stoel, zitbank, lounge, bed, kast, bloembak, terras, afsluiting,... Het gebruik is eigenlijk eindeloos en wordt bepaalt door uw eigen creativiteit.

Eiken dwarsliggers, ook wel bielzen of treinbielzen genaamd worden nog steeds veel gebruikt in de tuin als afboording van bloemen en plantenperken. De duurzaamheid van het eikenhout zal jarenlang zijn dienst bewijzen.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO